Augustin Zegrean: "CCR nu va amâna validarea referendumului"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul şef al Curţii Constituţionale crede că este normal ca CCR să ceară lămuriri cu privire la referendumul din 26 mai şi că se aşteaptă la un rezultat înainte ca instituţia să inte în vacanţă. 

"Rezultatul referendumului îl stabileşte Biroul Electoral Central. Curtea Constituțională verifică în vederea validării sau invalidării. Pentru că se pot întâmpla multe cu ocazia votării. E normal să întreb, să se lămurească şi să dea o soluţie. Dacă ei au nelămuriri, nu pot să judece. Trebuie să îşi lămurească toate întrebările, după care vor da o soluţie şi o vor valida", a spus Augustin Zegrean, la Realitatea TV.

Fostul preşedinte al CCR susţine că nu ar fi o problemă dacă numărul de voturi nu este identic la cele două întrebări, fiind mulţi care au votat "DA" la o întrebare sau "NU" la cealaltă, ori poate au sărit pente o întrebare.

"Nu cred că e ceva în neregulă. Cred pur şi simplu că oamenii aşa au votat. (...) Asta se pare că nu este o problemă pentru ei. Se poate explica simplu, dar ei trebuie să aibă explicaţia aceasta de la BEC".

Întrebat dacă CCR va amâna după vacanţă decizia pe acest subiect, Augustin Zegrean crede că nu se va ajunge la asta, ci vor da o soluţie pe 21 iunie.

"Dacă primesc răspunsul de la BEC pe 20 iunie, în 21 iunie pot să răspunddă. Nu o să stea mult, pentru că vor să plece în vacanţă. Au şi ei răspundere cel puţin morală faţă de ţara asta şi nu pot să lase aşa lucrurile", a mai spus Augustin Zegrean, la Realitatea TV.

Declaraţiile au fost făcute după ce şeful CCR, Valer Dorneanu, a întrebat Biroul Electoral Central de ce numărul votanţilor nu a fost identic la cele două întrebări.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel