Augustin Lazăr, PRECIZĂRI de ULTIMĂ ORĂ în SCANDALUL momentului: „Nu am nicio emoție”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Procurorul general Augustin Lazăr face în aceste momente declaraţii de presă pentru a aduce lămuriri în scandalul în care este acuzat că a refuzat eliberarea unui disident anticomunist în anii '80.

„Doresc să clarific aspecte privind primii mei ani de procuror. Fac aceasta din respect pentru adevăr. Câteva instituții de presă mi-au atribuit fapte care nu le-am făcut, mi-au pus etichete ca să mă decredibilizeze.

Este prima dată când mi se întâmplă așa ceva. Nu sunt ofițer, subofițer, agent sau colaborator al vreunui serviciu de informații. Sunt rezervist al Armatei române, am făcut și eu armata ca orice bărbat.

Nu am nicio emoție pentru ocice verificare s-ar face în arhivele CNSAS. Nu am avut nicio funcție de conducere, Revoluția m-a prins ca procuror criminalist pentru fapte comise cu violență. Nu am instrumentat dosare privind fapte împotriva regimului comunist. Episodul care mi se impută a fost prezentat tendențios, cu ignorarea precizărilor. Atribuția acelei comisii nu era să dispună punerea în libertate a acelor condamnați. Comisia verifica doar criteriile tehnice.

Aceste atacuri nefondate sunt evident determinate de depunerea candidaturii pentru al doilea mandat. Atacurile mi-au dat prilejul de a reflecta asupra parcursului Ministerului Public post-89. Imediat după Revoluție, justiția a făcut pași rapizi spre modernizare. Practicile anterioare anului 90, dintre care unele discutabile, au fost abandonate din primii ani ai democrației. Acest fapt e demonstrat de soluționarea dosarelor istorice, care au contribuit la aflarea adevărului”, a punctat Lazăr.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel