Augustin Lazăr, ATAC DUR după ce dosarul protestelor ROMÂNILOR din DIASPORA din 10 august a fost MUTAT

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, a lansat un atac dur după ce dosarul violențelor de la protestele românilor din Diaspora a fost mutat de la Parchet la DIICOT.

Augustin Lazăr susține faptul că prin această mutare se dorește tergiversare cercetărilor şi abia acum se vede interesul ca Ministerul Public să nu aibă o conducere consolidată.

Acesta a subliniat că dacă obţinea un al doilea mandat, cazul era soluţionat, aşa cum au fost soluţionate dosarele Mineriada şi Revoluţia din Decembrie 1989.

„A existat interesul ca ministerul Public să nu aibă o conducere consolidată, iar rezultatul se vede" a declarat Augustin Lazăr pentru MainNews.

 

Parchetul General a declinat dosarul 10 august la DIICOT

 

La aproape un an de la violenţele jandarmilor asupra protestatarilor veniţi din Diaspora, Parchetul General a declinat dosarul 10 august la DIICOT.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a solicitat, săptămâna trecută, Secţiei parchetelor militare dosarul privind protestul din 10 august 2018, pentru a studia posibilitatea conexării acestuia cu cel deschis în urma plângerii depuse de Jandarmerie.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a declarat atunci pentru Agerpres că dosarul a fost cerut pentru a vedea dacă există elemente de conexitate între actele şi faptele ce formează obiectul urmăririi penale între dosarul de la Secţia parchetelor militare şi cel de la DIICOT.

La DIICOT, există un dosar în care se investighează evenimentele din 10 august, deschis ca urmare a unei sesizări depuse de Jandarmeria Română în septembrie 2018, care a reclamat acţiuni împotriva ordinii constituţionale (art. 397 din Codul penal).

De asemenea, Secţia parchetelor militare are în lucru un dosar penal, în care sunt cercetaţi şefii din Jandarmerie care au dirijat acţiunea de intervenţie din 10 august 2018 la protestul din Piaţa Victoriei.

Este vorba de colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, şeful Jandarmeriei Române; colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, dar şi secretarul de stat Dan Chirică.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel