Audi furat din Germania, descoperit la vamă în România într-un TIR plin cu covoare

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O mașină de lux a fost descoperită de polițiștii de frontieră ascunsă într-un TIR încărcat cu covoare din Iran. 

Un autoturism marca Audi A6, model 2018, căutat de autorităţile din Germania ca bun pentru confiscare, a fost descoperit de poliţiştii de frontieră giurgiuveni la un cetăţean iranian ce încerca să îl introducă în România într-un tir încărcat cu covoare din Iran pentru Germania.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean iranian, în vârstă de 55 de ani, conducând un ansamblu rutier. Şoferul transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, covoare, dar şi un autoturism marca Audi A6, model 2018. Toate aceste bunuri erau încărcate din Iran pentru Germania. Cu ocazia verificărilor suplimentare efectuate, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul transportat se afla în atenţia autorităţilor, figurând în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania în luna august 2021", se arată într-un comunicat de presă emis vineri de ITPF Giurgiu.

Poliţiştii de frontieră împreună cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor au procedat la desigilarea remorcii, iar maşina, cu o valoare estimată la 273.000 de lei, a fost indisponibilizată la sediul Poliţiei de Frontieră Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută de art. 270, alin 1 din Codul Penal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel