Au încercat să fugă din România ascunşi într-un microbuz cu pachete de lipii

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Poliţia de Frontieră
sursa foto: Poliţia de Frontieră

Cinci cetăţeni din Irak şi Iran au fost descoperiţi, în cursul nopţii, în apropierea frontierei cu Ungaria ascunşi într-un microbuz încărcat cu pachete de lipii, a informat, miercuri, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş i-au depistat pe cei cinci, în jurul orei 2,00, într-un autovehicul cu număr de România, pe câmp, la aproximativ 200 de metri de frontiera cu Ungaria.

"Deoarece nu-şi justifica prezenţa în zonă, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, s-a stabilit că autovehiculul era condus de un cetăţean român, în vârstă 39 de ani, iar în interiorul compartimentului marfă au fost descoperite ascunse, între cutii încărcate cu lipii, cinci persoane de sex masculin," se arată în comunicat.

Cu ocazia primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Iran, având vârste cuprinse între 25 şi 37 de ani. Din primele declaraţii rezultă că aceştia urmau să fie transportaţi în apropierea frontierei cu Ungaria unde intenţionau să treacă ilegal, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel