Au început înscrierile în programul „Loteria vizelor”: Noutatea din acest an

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Înscrierile în programul „Loteria vizelor” încep astăzi. Cei care vor să emigreze în Statele Unite trebuie să completeze cererile în format electronic de pe pagina de internet a Departamentului american de Stat. Mai mult, doritorii trebuie să ştie că nu se percepe nicio taxă de înscriere. Programul se încheie în 8 noiembrie.

Departamentul de Stat american anunţă că perioada de înregistrare în programul Diversity Visa DV-2024 (Loteria Vizelor) începe la data de 5 octombrie 2022 şi se încheie la 8 noiembrie 2022, informează Observator. Programul DV-2024 se desfăşoară exclusiv în format electronic şi nu se percepe nicio taxă de înscriere. Noutatea în acest an o reprezintă faptul că cei care se înscriu nu mai trebuie să deţină un paşaport valabil la momentul înregistrării. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate în 6 mai 2023.

„Transmiteţi cererile de înregistrare pentru programul DV-2024 începând de miercuri, 5 octombrie 2022, orele 19:00 (ora României) şi până marţi, 8 noiembrie 2022, orele 19:00 (ora României). Departamentul de Stat va desfăşura programul DV-2024 exclusiv în format electronic, inclusiv înscrierea. Nu se acceptă cereri în format pe hârtie. Cererile de înscriere în Programul DV-2024 se trimit electronic pe site-ul: dvprogram.state.gov  NU se percepe nicio taxă de înscriere în programul Diversity Visa”, transmite Ambasada SUA la Bucureşti.

Legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane pe durata perioadei de înscriere. Participanţii care trimit mai multe cereri vor fi declaraţi ineligibili pentru acordarea unei vize de tip „Diversity Visa-DV”. 

 

Paşii de urmat pentru înscriere la Loteria Vizelor 2024

 

Instrucţiunile complete ale Programului DV-2024 se găsesc pe pagina publică a Departamentului de Stat la usvisas.state.gov/dv/instructions. 

În anii precedenţi, Departamentul a solicitat participanţilor principali să includă în cererea de înscriere datele aferente unui paşaport valabil la momentul înscrierii în programul DV. Participanţii din acest an în program nu mai trebuie să deţină un paşaport valabil la data înregistrării în program. 

Participanţii trebuie să transmită o fotografie făcută în ultimele şase luni care să respecte specificaţiile din instrucţiuni. Persoanele care trimit înscrieri care conţin fotografii transmise în programele anterioare sau care nu întrunesc cerinţele vor fi ineligibile pentru o viză DV.  

„Este foarte important ca participanţii să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puţin la data de 30 septembrie 2024. Cererile de înscriere trimise conform instrucţiunilor vor genera o pagină de confirmare, care conţine numele participantului şi un număr unic de confirmare a înregistrării pe care acesta ar trebui să o tipărească. Pagina de confirmare va conţine informaţiile pe care participantul le va folosi pentru a verifica electronic stadiul unei cereri de înscriere prin opţiunea„Verificare stadiu cerere de înscriere” (Entrant Status Check) la adresa de internet: dvprogram.state.gov. Numai participanţii care deţin informaţiile din pagina de confirmare vor putea verifica stadiul cererii lor de înscriere şi, în cazul în care vor fi selectaţi, vor putea primi instrucţiuni cu privire la procedura de solicitare a vizei şi notificări cu privire la programarea lor la interviul pentru obţinerea vizei. Un link pe pagina Entrant Status Check va permite participanţilor să recupereze numărul lor de confirmare prin introducerea adresei lor de email, a numelui de familie şi a anului naşterii”, precizează Ambasada  SUA.

Începând cu data de 6 mai 2023, toţi participanţii din programul DV-2024, inclusiv cei care nu au fost selectaţi, vor avea posibilitatea să verifice electronic stadiul cererii lor de  înscriere, prin opţiunea Entrant Status Check, de la adresa de internet: dvprogram.state.gov, dacă cererea lor a fost selecţionată.  Pe aceeaşi pagină, Entrant Status Check, participanţii selectaţi vor putea găsi informaţii despre solicitarea vizelor DV şi despre programarea interviului de viză atât pentru ei cât şi pentru membrii eligibili ai familiilor lor. 

Instrucţiunile complete se regăsesc pe pagina de internet a Departamentului de Stat: usvisas.state.gov/dv/instructions.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel