Atenţionare pentru românii care călătoresc în Grecia

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români aflaţi în Grecia ori care intenţionează să călătorească în această ţară că autorităţile au emis o avertizare de fenomene meteo intense până joi.

Fenomenele meteo intense vor afecta în principal insulele Ciclade, Dodecanese, Creta și, parțial, regiunile sudice ale Greciei continentale, inclusiv capitala Atena, în perioada 31 martie – 1 aprilie 2021.

Fenomenele meteo vor înregistra maxime semnificative în intervalul orar 18.00-21.00, pentru ziua de miercuri, caracterizate de intensificări însemnate ale vântului (7-8 grade pe scara Beaufort, iar în unele zone din Marea Egee chiar până la 9 grade pe aceeași scară), manifestări ce vor afecta navigația maritimă.

Insulele Ciclade sunt afectate de aceste fenomene de miercuri dimineață până joi, 1 aprilie 2021, în timp ce insula Creta va fi atinsă de acest front atmosferic de joasă presiune de miercuri de la prânz, până joi spre orele serii.

În zonele montane înalte se vor înregistra precipitații însemnate sub formă de ninsoare.

 

Unde pot solicita românii asistenţă

 

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro , www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel