Atenție la înșelătoria cu emailul de la bancă. Poliția Română, semnal de alarmă: "Vorbiți cu bunicii"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Poliţia Română atrage atenţia asupra unui atac de tip phishing pe email: 'Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU ați dat curs 'invitației neobișnuite' ". 

Poliția Română atrage atenția asupra unui atac care are în centru o bancă. Hackerii încearcă să îi înșele pe oameni spunând că au contul blocat și trebuie să își actualizeze datele.

„Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU ați dat curs 'invitației neobișnuite' de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă.
La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului și încercăm să nu cădem 'pradă' acestor atacuri de tip #phishing”, este mesajul postat de Poliţia Română.

Rugămintea polițiștilor este aceea de a discuta cu bunicii sau persoanele dragi care pot fi vulnerabile în fața acestor situații.

"Verificați cu atenție adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceți date personale și asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă. Vă invităm să trimiteți acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!”, continuă mesajul.

Tentativă de escrocherie în numele RCS-RDS 

 

În urmă cu o săptămână vă prezentam o altă tentativă de escrocherie, de această dată în numele cunoscutei companii RCS-RDS (Digi). Utilizatorii de internet sunt ademeniți, fiind anunțați că au câștigat un telefon mobil.

În timp ce interoghezi Google ți se deschide o pagină securizată ”Program de recompensare a clienților” care copiază grafic imaginea de bază RCS-RDS și în care ți se spune că dacă participi la un sondaj poți câștiga un telefon mobil.

”În fiecare zi selectăm în mod aleatoriu mai mulți utilizatori pentru sondaj. În schimb, le oferim posibilitatea de a primi un cadou valoros de la noi sau de la sponsorii noștri. Acest sondaj ne permite să îi înțelegem mai bine pe utilizatori, să ne evaluăm punctele slabe și punctele forte și să îmbunătățim experiența utilizatorilor legată de serviciile noastre. Sondajul nu durează mai mult de 30 de secunde”, se arată în mesajul ademenitor.

”Nu uitați: 100 de utilizatori selectați la întâmplare au primit această invitație. Numărul cadourilor este limitat! Aveți la dispoziție 4 de minute și 17 de secunde ca să răspundeți la următoarele întrebări, înainte ca noi să înmânăm un cadou unui alt utilizator fericit! Succes!”, se mai precizează pe pagina de phishing.

Vezi aici toate detaliile și capturile de ecran: Tentativă de ESCROCHERIE în numele RCS-RDS (Foto) .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel