Atentat Viena. Guvernul austriac, ORDINE stricte la patru zile după atacul terorist. Ce se va întâmpla cu moscheile din ţară

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Guvernul austriac a ordonat închiderea "moscheilor radicale", la patru zile după atentatul comis la Viena de un simpatizant al grupării Stat Islamic, a anunţat vineri Ministerul austriac de Interne, transmite AFP.

Principala organizaţie reprezentându-i pe musulmanii din Austria, IGGOe, care gestionează 360 de moschei, a confirmat că a procedat deja la închiderea unui lăcaş de cult care "încălca doctrina".

"Libertatea este un bun preţios în ţara noastră şi trebuie să o apărăm împotriva abuzurilor, inclusiv atunci când acestea provin din rândurile noastre", a comentat preşedintele organizaţiei, Umit Vural.

 

Ordinul guvernului austriac



A doua zi după atentatul soldat cu patru morţi în centrul Vienei, cancelarul austriac Sebastian Kurz şi-a făcut cunoscută hotărârea de a lupta împotriva "islamului politic", "ideologie" ce reprezintă un "pericol pentru modelul de viaţă european", aminteşte France Presse.

Poliţia austriacă a reţinut ulterior 16 bărbaţi, dintre care unii erau cunoscuţi de autorităţile statului pentru infracţiuni cu caracter terorist.

Şase dintre ei au fost puşi în libertate, a indicat vineri pentru AFP purtătoarea de cuvânt a parchetului, Nina Bussek, explicând că bănuielile în privinţa acestora nu au fost confirmate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel