Atentat Utrecht. S-a AFLAT motivul REAL. Nu are legătură cu islamiștii

Alexandra Steoleaca |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciile de informații turce vor aduna informații despre atacul comis de către un bărbat născut în Turcia. Agenția de presă de strat turcă spune că ar fi vorba despre o posibilă dispută familială. Cel puțin trei persoane au murit în urma atacului armat din Olanda. 

Serviciile de informaţii turce vor aduna informaţii despre atacul armat comis luni în Olanda şi al cărui autor prezumat este născut în Turcia, a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP.

"Serviciile noastre de informaţii sunt pe cale să analizeze toate acestea. Şeful serviciilor speciale mi-a spus că adună informaţii şi că apoi mi le va aduce la cunoştinţă. Aştept", a declarat Erdogan în cadrul unui interviu pentru canalul turc de televiziune Ulke TV.

"Unii spun că este o dispută familială, alţii că este un act terorist", a adăugat el.

Cel puţin trei persoane au fost ucise luni la Utrecht, în Olanda, după ce un bărbat a deschis focul în mai multe locuri, printre care şi un tramvai, potrivit autorităţilor olandeze.

Potrivit media turce, principalul suspect Gokmen Tanis, este născut la Yozgat, în centrul Turciei. El a fost arestat în cursul serii.

 (w670)



Autorităţile din Olanda au evocat pista "teroristă", precizând în cursul serii că motivul atacului nu este clar.

Însă agenţia de presă de stat turcă Anadolu, citând "apropiaţi" ai atacatorului prezumat, evocă o posibilă "dispută familială".

Într-un comunicat publicat luni seară, Ministerul turc de Externe "a condamnat cu fermitate atacul (...) indiferent cine ar fi autorul şi care ar fi motivaţiile sale".

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel