Atenționare de călătorie: SUA – Evoluție uragan Florence

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
uragan
uragan

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA - în arealul statelor Georgia, Carolina de Sud, Carolina de Nord, Virginia că uraganul Florence a scăzut în intensitate la nivel 2 (pe o scară de la 1 la 5).

Autoritățile americane avertizează în continuare asupra faptului că uraganul Florence încă poate pune în pericol viața și îi sfătuiesc pe locuitorii zonelor ce urmează a fi afectate să la părăsească. La data de 13 septembrie 2018, centrul uraganului Florence se afla la aproximativ 270 km est-sud-est de orașul Wilmington, statul Carolina de Nord, și la aproximativ 350 km est de orașul Myrtle Beach, statul Carolina de Sud. Este prognozat ca uraganul Florence să lovească statele Carolina de Nord și Carolina de Sud, în următoarele 24 de ore. Pe măsură ce furtuna se va deplasa în interiorul continentului, statele Georgia, Virginia și Maryland ar putea fi, de asemenea, în pericol. Mai multe companii aeriene și-au anulat zborurile de pe Coasta de Est, începând cu ziua de joi, 13 septembrie 2018, până cel mai devreme sâmbătă, 15 septembrie 2018.

Potrivit autorităţilor americane (http://www.nhc.noaa.gov - Centrul de Urmărire al Uraganelor), sunt prognozate ploi și vânturi puternice de peste 200 km/h, valuri foarte mari, inclusiv inundații în zonele de coastă şi daune majore în arealele afectate (dezrădăcinarea copacilor, dislocarea acoperişurilor şi a zidurilor, distrugerea caselor etc.), precum și întreruperea curentului electric pentru mai multe zile.

Autorităţile locale din statele Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia au declarat stare de urgenţă, iar în zonele puternic afectate au fost emise ordine de evacuare.

La nivelul misiunii diplomatice şi al oficiilor consulare de carieră şi onorifice de pe teritoriul SUA au fost luate măsuri pentru preluarea apelurilor de la cetăţenii români sau familiile lor, urmând ca soluţionarea acestora să se realizeze cu sprijinul autorităţilor americane, care intervin la faţa locului.

Cetăţenii romani pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum și la telefonul de permanență al Secţiei Consulare a misiunii diplomatice a României la Washington: +12024208350.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://washington.mae.ro, www.mae.ro, http://www.nhc.noaa.gov (Centrul de Urmărire al Uraganelor) şi https://www.accuweather.com (Centrul de Meteorologie) și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel