„Atenție la hoții români! Vor să vă ucidă!”: Metoda care a lăsat o bătrână din Germania fără un milion de Euro

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Autoritățile din orașul german Bielefeld sunt în alertă după ce o bătrână din oraș a fost păgubită de bunuri în valoare totală de peste jumătate de milion de euro. Autorii s-au dat drept polițiști și au avertizat-o pe femeie că era vizată de „o bandă de hoți români”, avertizând-o că au date că aceștia ar vrea să o tâlhărească și apoi să o omoare.

bandiții au contactat-o telefonic pe femeia de 80 de ani, prezentându-se drept polițiști. I-au spus că tocmai au identificat niște hoți români care acționau în cartier și care vizau persoane în vârstă, cu o situație materială bună și că din informațiile lor, urmează să fie următoarea victimă a lor.

Mai mult, falșii polițiști i-au spus chiar că au o înregistrarea cu ei în care ar spune că urmează să o tâlhărească, apoi să o omoare și că trebuie să se ducă imediat într-o locație de siguranță și să predea obiectele sale de valoare pentru a fi puse la adăpost în cazul atacului.

Citește și: Poliția germană: Escrocheria cu "românii" face ravagii și lasă oamenii fără nimic. Zeci de victime

Femeia de 80 de ani din Bielefeld a dat crezare farsorilor de la celălalt capăt al firului, denumiți „mistreți“ în jargonul de specialitate, mai ales că i-au promis că poliția îi va aduce ulterior și obiectele de valoare în siguranță. Un cuvânt de cod a fost convenit pentru recunoaștere reciprocă. Când cei doi falși polițiști, care sunt acum judecați, s-au prezentat la pensionara Bielefeld, au luat doar obiectele prețioase, cu o valoare de 1,039 milioane de euro, dar au lăsat-o în urmă pe presupusa victimă și nu au mai dus-o undeva în siguranță, așa cum conveniseră la telefon, potrivit westfalen-blatt.de

Femeia a început să se alarmeze și să suspecteze frauda și a alarmat adevărata poliție, spunându-le despre cele două polițiste care au plecat de la ea cu trei pungi pline cu aur, argint și cărți de credit. Cele două au fost prinse a scurt timp: Două femeie, de 31 respectiv 29 de ani din Germania au fost arestat opt săptămâni mai târziu, dar mare parte din averea femeii dispăruse de mult.

Poliția Germană sfătuiește: Nu oferiți persoanelor necunoscute informații despre situația financiară sau alte date sensibile. Nu acordați niciodată bani sau obiecte de valoare presupușilor polițiști, procurori publici, instanțe sau instituții financiare. Bande de hoți care operează din străinătate aleg victime în vârstă, care cred cu ușurință că sunt contactați de polițiști adevărați.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel