Atacuri Sri Lanka. O bombă a fost găsită lângă principalul aeroport

Alexandra Steoleaca |
Data actualizării: | Data publicării:

Genişti ai armatei srilankeze au detonat în mod controlat, duminică seara, un dispozitiv explozibil descoperit în apropierea principalului aeroport internaţional al ţării, informează EFE.

Explozibilul a fost găsit pe şosea, nu departe de principalul aeroport internaţional al ţării, Bandaranaike, din apropierea capitalei Colombo, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene Gihan Seneviratne.

Detonarea controlată nu a provocat daune, a precizat Seneviratne.

Aeroportul internaţional era deja în stare de alertă maximă după seria de explozii care a lovit duminică, în ziua sărbătoririi Paştelui, trei biserici şi trei hoteluri de lux din mai multe localităţi, atacul celor din urmă fiind un avertisment clar pentru industria turistică înfloritoare a insulei.

Dpa informează că numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma celor opt explozii a crescut la 290, alte 500 fiind rănite, în cele mai violente atacuri, nerevendicate deocamdată, de la încheierea războiului civil în urmă cu zece ani.

Cel puţin 35 de cetăţeni străini (provenind din Belgia, Danemarca, SUA, China, Marea Britanie, etc) se numără printre victime, alţi 30 fiind spitalizaţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel