Atac Strasbourg. Teroristul francez a fost ÎMPUȘCAT. ULTIMA ORA

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Autorul atacului sângeros de la Târgul de Crăciun din Strasbourg a fost împușcat, joi seară, chiar în cartierul în care locuia.

Autorul atacului armat de marţi de la Strasbourg, Cherif Chekatt, a fost împuşcat mortal joi seară de poliţie în zona Neudorf/Meinau, relatează AFP, dpa şi Reuters.

Cherif Chekatt a fost ucis în urma unei operaţiuni a poliţiei în zonă, care a fost lansată în jurul orei locale 21.00 (20.00 GMT), potrivit Reuters.

Bărbatul a fost împuşcat pe Rue du Lazaret, unde un foarte important dispozitiv de poliţie a fost desfăşurat, a declarat pentru AFP o sursă apropiată dosarului.

"El a tras asupra unei echipe de poliţişti de siguranţă publică care a ripostat", a precizat pentru AFP o sursă din poliţie.

Marţi seară, cu puţin timp înainte de ora 20.00, el a pătruns în centrul istoric al oraşului în Târgul de Crăciun şi a deschis focul în mai multe rânduri asupra trecătorilor. Aflat în posesia unei arme de foc şi a unui cuţit, el s-a angrenat apoi într-un schimb de focuri cu forţele de ordine, care l-au rănit la braţ, dar după aceea a reuşit să fugă luând un taxi.

Trei persoane au murit în acest atac, cinci persoane sunt grav rănite şi opt sunt rănite uşor, potrivit unui bilanţ încă provizoriu.

Peste 700 de membri ai forţelor de ordine erau în căutarea sa după atentat şi mai multe operaţiuni de poliţie au avut deja loc în Neudorf, cartier din sudul Strasbourg în care Cherif Chekatt a crescut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel