Atac armat la o paradă de 4 iulie lângă Chicago: Cel puţin cinci morţi şi 16 răniţi. ACTUALIZARE

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puţin șase persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în urma unui incident armat produs în oraşul american Chicago în timpul unei parade organizate de Ziua Naţională a Statelor Unite.  

Actualizare!

Potrivit unor oficiali locali, bilanţul atacului armat a crescut la şase morţi şi 24 de răniţi.

Cinci persoane au fost ucise şi cel puţin 16 spitalizate în focuri de armă la o paradă de 4 iulie din suburbia Highland Park a oraşului Chicago, au declarat oficiali locali, relatează Reuters.

Municipalitatea din Highland Park a anunţat pe site-ul său că cinci persoane au murit şi 16 au fost transportate la spital.

"Numeroşi poliţişti au fost deplasaţi la faţa locului şi au instituit un perimetru de securitatea în jurul centrului Highland Park", se precizează în comunicatul citat.

Incidentul armat are loc într-un context în care violenţa provocată de arme este proaspătă în minţile multor americani, după masacrul de pe 24 mai în care au fost împuşcaţi mortal 19 copii şi doi profesori la o şcoală elementară din Uvalde, Texas, şi atacul armat de pe 14 mai în care au fost ucişi zece oameni într-un magazin din Buffalo, New York.

Anterior media locale anunţaseră că există mai multe victime ale incidentului armat, dar nu se avansase un bilanţ oficial.

Brad Schneider, care reprezintă statul Illinois în camera inferioară a Congresului SUA, se afla în localitatea de pe malul Lacului Michigan când s-au produs focurile de armă. "Echipa mea şi cu mine venisem pentru începutul defilării, când au început focurile de armă", a postat el pe Twitter.

Parada a fost întreruptă la circa 10 minute după ce începuse, provocând fuga a sute de oameni, scrie ziarul Chicago Sun-Times. "Toată lumea fugea, se ascundea şi ţipa", a declarat o producătoare a canalului CBS 2, potrivit Agerpres.

 

În actualizare....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel