Atac armat în Germania! Un bărbat a deschis focul la uzina Mercedes: Doi oameni și-au pierdut viața

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Atac armat în Germania! Un bărbat a deschis focul la uzina Mercedes: Doi oameni și-au pierdut viața. FOTO: captură tagesschau.de
Atac armat în Germania! Un bărbat a deschis focul la uzina Mercedes: Doi oameni și-au pierdut viața. FOTO: captură tagesschau.de

Un atac armat a avut loc, în această dimineață, la uzina Mercedes din Sindelfingen, landul Baden-Württemberg din Germania. Două persoane au murit, anunță Bild.

Atacul armat a avut loc în hala de asamblare 56 a producătorului de automobile german, unde este fabricată și Clasa S. Poliția a fost sesizată despre cele întâmplate în jurul orei locale 07:45. O purtătoare de cuvânt a poliției a confirmat pentru BILD: „Au fost trase focuri de armă”.

Potrivit Bild, agenții de securitate de la la uzina Mercedes au reușit să-l oprească pe atacatorul, în vârstă de 53 de ani. Ei l-ar fi predat polițiștilor, care au sosit mai târziu la locul faptei. 

Salvatorii sunt acum la fața locului cu un contingent mare - inclusiv două elicoptere și mai mulți medici de urgență.

Mercedes a confirmat că a avut loc un incident la uzină și că este în contact cu autoritățile, fără a oferi detalii. „Suntem în contact cu autoritățile și încercăm să clarificăm faptele. Siguranța angajaților este pe primul loc”, a precizat compania într-un comunicat.

Șofer român, sfârșit cumplit în Germania: Conaționalul avea 35 de ani

 

Angajații, șocați

 

Poliția a confiscat presupusa armă a crimei. Un purtător de cuvânt a spus că nu are informații despre ce fel de armă este. Suspectul arestat ar trebui acum să fie interogat despre faptă și motivul atacului. În plus, au avut loc numeroase audieri ale martorilor.

Se spune că trăgătorul este un angajat extern al unei companii de logistică care are 53 de ani. Poliția trebuie să investigheze acum și acest lucru.

„Mulți dintre angajații șocați sunt la telefon cu cei dragi, spunând că sunt bine. Mai mulți angajați Mercedes care au părăsit uzina deja au raportat că atacul ar fi vizat liderii de echipă. Focurile au fost trase în zona biroului șefului echipei”, arată Bild.

Potrivit companiei, locația Mercedes-Benz din Sindelfingen, cu o istorie de peste o sută de ani, este fabrica de vehicule Mercedes-Benz Group AG cu cea mai îndelungată tradiție. La șantier lucrează aproximativ 35.000 de angajați.

Germania. O româncă s-a căsătorit cu ea însăși, chiar în ziua în care trebuia să se mărite cu fostul iubit: „Am rămas cu inima zdrobită și mi-am spus mie DA”


------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel