Șase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess au ajuns în România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
sursa foto:  Singapore Cruise Society / Facebook
sursa foto: Singapore Cruise Society / Facebook

Șase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess, pe care au fost depistați peste 600 de pasageri infectați cu noul coronavirus, au ajuns, în această dimineață, în București cu o aeronavă specială trimisă de Ministerul Apărării la Berlin.

Aeronava militară trimisă de Ministerul Apărării la Berlin pentru a prelua cetățenii români de pe nava de croazieră Diamond Princess, a aterizat la Baza aeriană 90 din București.

Cei șase români aflați la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, care și-au exprimat dorința de a reveni în țară, vor fi duși într-o locație secretă din Capitală unde vor fi ținuți în carantină 14 zile.

 

Cei șase români au fost testați, iar rezultatele au fost negative

 

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la București, cei șase români au fost testați, înainte să se urce în avion, la Tokyo, iar rezultatele au fost negative în ceea ce privește infecția cu coronavirus.

„Toți cei șase cetățeni români care și-au exprimat dorința de a reveni în țară au fost îmbarcați la bordul aeronavei puse la dispoziție, în cadrul mecanismului european de protecție civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării aceștia au fost testați de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecția cu COVID-19 (Coronavirus)", au transmis reprezentanții MAE.

 

Cei doi cetățeni români infectați cu coronavirus sunt în continuare spitalizați în Japonia

 

Avionul la bordul căruia au fost cei șase români a aterizat la Berlin în cursul nopții, de unde au fost preluați de o aeronavă pusă la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale.

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu coronavirus, MAE menționează că aceștia sunt în continuare spitalizați în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

„Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetățeni români spitalizați, cât și cu ceilalți nouă cetățeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră", a mai anunțat MAE.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel