Ascunși într-un camion, printre baloți de vată minerală, doi migranți visau să ajungă ilegal în Norvegia

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ascunși într-un camion, printre baloți de vată minerală, doi migranți visau să ajungă ilegal în Norvegia
Ascunși într-un camion, printre baloți de vată minerală, doi migranți visau să ajungă ilegal în Norvegia

Doi cetăţeni sirieni au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni, ascunși în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier încărcat cu vată minerală. Aceștia intenționau să ajungă ilegal în Norvegia.

În cursul acestei nopți, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean român, în vârstă de 27 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, vată minerală din Turcia pentru o societate din municipiul București.

Procedând la verificarea mijlocului de transport cu aparatura de detecție din dotare, polițiștii de frontieră observat că sonda de măsurare a valorilor de dioxid de carbon indică o valoare mare de concentrație în remorca TIR-ului.

Astfel, a fost deschis compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport, iar în interior, printre bunurile transportate, au fost descoperite ascunse două persoane, o femeie și un bărbat. În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele depistate sunt cetăţeni sirieni, o tânără în vârstă de 17, respectiv un bărbat de 37 de ani.

Cei doi au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Cetăţenii sirieni intenționau să ajungă în Norvegia. În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate ascunse, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. 

 

Alți doi români, călăuze pentru șapte migranți, s-au ales cu dosare penale

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara au depistat, pe 28 octombrie, şapte cetăţeni din Bangladesh care intenționau să ajungă ilegal în vestul Europei, cu sprijinul a doi cetăţeni români. Cele două călăuze sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

În data de 27.10.2021, în jurul orei 19.30, în baza unei informaţii deţinute la nivelul inspectoratului, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, au identificat și oprit, la ieșire din municipiul Timișoara, spre Arad, două autoturisme conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 21, respectiv 22 de ani, transmite Poliția de Frontieră.

La verificările efectuate asupra celor două mijloace de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că în interiorul autovehiculelor se mai aflau, în total, șapte cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. 

Cele două călăuze sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Migranții sunt solicitanți de azil pe teritoriul României 

 

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei șapte pasageri sunt cetăţeni din Bangladesh, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, majoritatea fiind solicitanți de azil pe teritoriul României.

La cercetări, cetăţenii străini au declarat că intenționau să ajungă cu sprijinul celor doi cetățeni români, într-o parcare din apropierea frontierei în vederea îmbarcării într-un ansamblu rutier, cu destinația finală Italia.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

În contextul celor de mai sus, polițiștii de frontieră reamintesc cetăţenilor români şi străini să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop 0219590.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel