Asasinarea celor doi studenți de la Iași, premeditată? Presupusul criminal achitase sejurul la Roma, unde a fost prins, cu o lună înainte

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Suspectul dublei crime din Iași, Ahmed Sami El Bourkadi, a fost prins, marți, în Italia. Pe numele lui, magistrații Tribunalului Iași au emis un mandat de arestare în lipsă și a fost dat în urmărire generală. Tânărul avea vacanța planificată la Roma încă de acum o lună.

Presupusul criminal al celor doi studenți a fost prins în Roma. A plecat acolo după ce își cumpărase o vacanță în urmă cu aproximativ o lună. Nu a fost singur. Ahmed Sami El Bourkadi a plecat în vacanță alături de iubita sa. Au petrecut câteva zile într-un hotel de lux, asta până să afle că este cel mai căutat criminal din România

Ahmed Sami El Bourkadi, un tânăr din Maroc, dar cu cetățenie canadiană, ar fi autorul dublului asasinat de la Iași. Individul s-a născut pe 25 iunie 2001 și a ajuns la Iași de 2 ani pentru a urma cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, din Iași.

Vezi și: Suspectul dublei crime din Iași a fost prins în Italia

La scurt timp după ce a fost descoperită crima, polițiștii au aflat anturajul în care se învârteau marocanul și iubita lui. Polițiștii au vrut să-i pună câteva întrebări, dar nu au avut cui, Ahmed Sami El Bourkadi era de negăsit. A urmat o amănunțită căutare a polițiștilor. Anchetatorii bănuiau că tânărul ar fi putut pleca din țară, așa că s-au făcut verificări la Aeroportul Iași. Primul indiciu: Ahmed Sami El Bourkadi a plecat din țară și nu a făcut-o singur! El a plecat spre Roma pe data de 11 decembrie 2021, la o zi de la descoperirea macabră.

Asasinarea celor doi studenți de la Iași, premeditată?

 

A ajuns la Aeroportul Iași îmbrăcat într-o geacă albastră, cu guler de blană, purta o mască chirurgicală albastră, ochelari de vedere și avea o geantă de voiaj. Un aspect foarte important care a întărit bănuielile anchetatorilor a fost bandajul pe care îl avea la mâna dreaptă. Trebuie precizat că individul avea o barbă destul de mare, care ieșea prin mască. Mulți s-ar gândi că, după ce a comis crima, a căutat cu orice preț să plece din țară. Nu a fost, însă, așa. Ahmed Sami El Bourkadi a plecat într-un city break pe care îl achitase cu mai mult de o lună în urmă, potrivit BZI.ro

Acestea fiind spuse, a fost vorba despre un asasinat plănuit până în cele mai mici detalii? Greu de spus. Cert este că, după ce anchetatorii au vizualizat imaginile de pe Aeroportul Iași, au întrebat în spitalele din oraș dacă Ahmed Sami El Bourkadi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Așa au aflat că, pe data de 9 decembrie, individul s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, cu o plagă tăiată la mâna dreaptă.

Dacă pe data de 9 decembrie criminalul a mers la UPU pentru a-și trata rana, anchetatorii au stabilit că acesta a comis crimele în aceeași zi sau, poate, cu o zi înainte.  Ahmed Sami El Bourkadi a cumpărat un city break la Roma în urmă cu mai bine de o lună. El urma să se întoarcă la Iași astăzi și ar fi trebuit să fie așteptat la aeroport de „mascați”. Planurile anchetatorilor au fost date peste cap după ce numele lui Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul dublului asasinat, dintr-o eroare, a fost dat publicității.

Presupusul criminal achitase sejurul la Roma, unde a fost prins, cu o lună înainte

 

La scurt timp după ce în presă a apărut numele marocanului suspectat, polițiștii au postat pe site-ul IGPR un comunicat. Practic, Ahmed Sami El Bourkadi era dat din acel moment în urmărire internațională și apărea pentru prima dată o poză cu el. Cel mai probabil, marocanul a aflat din presă că este căutat. Se afla în Roma când a aflat că este dat în urmărire internațională, iar anchetatorii nu mai aveau nicio speranță că acesta se va întoarce la Iași astăzi, pe 15 decembrie, așa cum era stabilit.

Ahmed Sami El Bourkadi era în excursie când a aflat că este cel mai căutat criminal din România. Îl însoțea iubita lui, Imane. Cu ea, Ahmed Sami El Bourkadi a petrecut câteva zile la Roma, după ce a comis dublul asasinat. Dacă ea știa despre atrocitățile pe care tânărul le-a comis este greu de spus. Surse din cadrul anchetei au precizat că tânăra nu este bănuită în acest moment de nimic, neavând vreo calitate în dosarul penal în care este anchetată moartea celor doi iubiți.

Până să fie dat în urmărire internațională, criminalul a stat la un hotel din Roma. Ieri, însă, când polițiștii din Italia au vrut să-l „salte” din hotel, acesta era plecat. Timp de câteva ore, polițiștii din Roma și cei din Iași au încercat să-l localizeze. Ahmed Sami El Bourkadi și-a luat câteva măsuri de precauție, probabil pentru a încerca să scape de autoritățile care erau pe urmele sale. Și-a schimbat hainele cu care era îmbrăcat și s-a bărbierit.

Ochelarii de vedere erau, însă, aceiași. Când a fost prins de polițiști, tânărul era pe o stradă din Roma și nu s-a opus arestării. Urmează ca el să fie adus la Iași pentru ca anchetatorii să-l audieze. Dacă va fi găsit vinovat, marocanul ar putea sta după gratii până la 25 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel