Așa va arăta certificatul verde digital. Secretarul de stat Andrei Baciu a testat sistemul informatic

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Sistemul informatic pentru implementarea certificatului verde digital al UE este pregătit și a fost testat cu succes în România. Anunțul a fost făcut miercuri de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

Andei Baciu a explicat ce date va cuprinde certificatul verde digital și cum se va realiza verificarea pentru emiterea acestuia, care va fi disponibil din iulie. 

”România a mai trecut un test! Sistemul informatic pentru implementarea certificatului verde digital al UE este pregătit, iar conectarea la serverul blocului comunitar european s-a realizat cu succes. În plus, colegii de la STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au reușit să pună la punct și aplicația de verificare, ceea ce a permis țării noastre să efectueze testul complet, iar rezultatul a fost unul foarte bun.

În această săptămână, în afară de România, au mai făcut verificări pentru interconectarea sistemelor informatice încă trei țări: Polonia, Portugalia și Letonia. Și aceste state au trecut cu bine de primul test”, a scris Baciu, într-o postare pe Facebook. 

Vicepreședintele CNCAV a explicat ce va cuprinde certificatul digital și cum se va realiza verificarea pentru emiterea documentului. 
”Ca orice document oficial, certificatul digital UE conține datele de identificare ale celui care îl solicită: numele și prenumele, data nașterii, statul  membru emitent, date medicale privind categoria pentru care se emite documentul, precum și un identificator unic al certificatului.

Verificarea pentru emiterea certificatului se va realiza simplu și rapid:
- din Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19;
- din aplicația Corona-Forms pentru persoanele care au un test negativ în ultimele 72 de ore și persoanele care s-au recuperat după infectarea cu virusul SARS-CoV-2”, a mai scris Andrei Baciu. pe pagina sa de Facebook.

2. -imagine fara descriere- (certificat-verde-0digidtal0exemplu.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel