Artiștii cheamă ROMÂNII în STRADĂ pentru #demnitate: „Să arătăm Guvernului că ne ridicăm împreună!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Actorul Adrian Loghin a inițiat un protest după ce Guvernul și autoritățile locale au tăiat masiv fondurile alocate instituțiilor de cultură.

Situația este una critică: teatrele au concediat în masă angajați care oricum nu mai erau plătiți de luni bune, operele din țară au anunțat că nu vor putea susține spectacolele stagiunii de toamna, angajații Academiei Române întră forțat în concediu și li se taie salariile, scrie Ziare.com.

În aceste condiții de „cod roșu”, actorul Adrian Loghin cere cetățenilor să iasă alături de artiști în stradă la un protest ce va avea loc duminică, 30 iunie, începând cu ora 18:00, în Piața Victoriei din Capitală.

Apelul său a fost îmbrățișat și preluat de numeroși alți artiști, inclusiv de Oana Pelea. „DA! Voi fi acolo. Sunt chiar curioasă câți vom fi prezenți”, a scris pe Facebook actrița.

 

Apelul la Im-protest: Să ne ridicăm împreună!

 

„Im-protest! ieșim în Piața Victoriei să protestăm inopinat, improvizat imperturbați de căldură sau oboseală. E momentul ca toți, artiști și persoane angajate în mediul cultural din București și nu numai, să ne strângem într-un gest de solidaritate pentru cei care au fost concediați ca umare a tăierilor bugetului și a întârzierii subvențiilor din partea Primăriei municipiului București.

Situația este deosebit de dezastruoasă, cu toții o resimțim direct: onorarii întârziate luni de zile, proiecte anulate, spectacole tot mai puține, o totală lipsă de siguranță din orice punct de vedere. Foarte curând vom fi trași la răspundere în legătură cu contribuțiile sociale datorate la stat, iar noi nu suntem plătiți pentru munca depusă anul acesta.

Vă rog ajutați-mă să distribuim masiv, să ne mobilizăm și să ne ridicăm împreună, pentru că uniți putem să arătăm primarilor, miniștrilor și premierului României că suntem un număr ENORM de persoane afectate și ne cerem dreptul la demnitate. Ne cerem dreptul la remunerarea muncii depuse și de a avea un loc de în instituțiile pentru care ne-am specializat!", este chemarea lui Adrian Loghin, potrivit paginii de Facebook a evenimentului.

El îi îndeamnă și pe artiștii din alte orașe să organizeze acțiuni similare și îi roagă pe cetățeni să îi susțină.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel