Arme Caraș-Severin. Fifor, prima reacție după ce s-a aflat că numele său apare în DOSAR

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul ministru de Interne Mihai Fifor a făcut, joi, primele declarații cu privire la dosarul permiselor pentru arme din Caraș-Severin în care apare și numele său.

Mihai Fifor a afirmat, referitor la dosarul de la Caraș-Severin privind aprobarea ilegală a deținerii de arme în care îi apare numele, că nu știe despre ce este vorba și nu are nicio legătură cu această poveste. El a precizat că va merge la audieri, dacă va fi chemat.

„Nu, am văzut și eu în presă din ultimele ore și am rămas foarte mirat de această chestiune, chiar nu știu despre ce este vorba. Înțeleg că cineva a menționat numele meu în nu știu ce conversație, chiar nu știu despre ce este vorba și nici nu văd cum aș putea să am vreo legătură cu această poveste. Până la urmă cred că este important că instituțiile statului își fac datoria și sunt absolut convins că vor face lumina și în această speță. Dar, subliniez, chiar nu am idee despre ce este vorba în acest dosar și nici nu am vreo legătură cu această speță. Am citit și eu în materialele de presă, dar, încă o dată, nu știu despre ce este vorba, nu am nicio legătură cu această poveste", a declarat Mihai Fifor, joi, la Antena 3, întrebat despre subiect.

Fostul secretar general al PSD a adăugat că, până la această oră nu l-a sunat nimeni de la DIICOT ca să îl cheme la audieri, însă va merge în cazul în care îi va fi solicitat acest lucru.

„Nici nu se pune problema, categoric că da (întrebat dacă va merge la audieri - n.r.). Totuși să ne gândim că sunt fost ministru, fie și interimar, al Ministerului de Interne. Sunt un om care întotdeauna a militat pentru respectarea legii și am respectat întotdeauna legea, fără nici un fel de problema. Categoric că nu se pune problema să nu răspund unei astfel de solicitări", a completat Fifor, potrivit Mediafax.

Numele fostului ministru de Interne, Mihai Fifor (PSD), apare în dosarul permiselor pentru arme de la Caraș-severin, în urma căruia prefectul de Caraș-Severin a fost pus sub umărire penală, iar șeful de la arme și muniții este urmărit penal. 

De altfel, prefectul județului Caraş-Severin, Matei Lupu, a fost plasat sub control judiciar după perchezițiile de miercuri legate de autorități care interveneau în favoarea unor persoane care voiau să obţină arme, dar nu participau la cursuri. El și-a înaintat ulterior demisia, deși, potrvit ministrului Marcel Vela, el era pe lista prefecțiolor care urmau să fie schimbați din funcție.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel