Armata rusă, pierderi grele în Ucraina: 12.000 de soldați uciși, 300 de tancuri și peste 1.000 de blindate distruse

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Oficialii ucraineni au actualizat pierderile armatei ruse în războiul din Ucraina. Dacă numărul deceselor pare să stagneze, armata lui Vladimir Putin înregistrează pierderi din ce în ce mai mari la capitolul tehnică militară.  

Potrivit oficialilor ucraineni, în jur de 12.000 de militari ruși au murit în timpul conflictului. Este aceeași cifră care a fost raportată de militarii ucraineni în ziua precedentă.

De asemenea, sursa arată o creștere importantă a pierderilor de echipament militar.

Partea ucraineană susține că pe lista cu pierderi ale rușilor mai sunt 49 de avioane, 81 de elicoptere, 317 de tancuri, 1.070 de mașini blindate, 120 de sisteme de artilerie, 28 de sisteme de luptă antiaeriană, 60 de rezervoare de combustibil, 2 ambarcațiuni și 482 de vehicule.

Ucraina și Rusia au convenit asupra a șase coridoare verzi pentru evacuare: Focul, oprit între 9.00-21.00

 

 

Ucraina și Federația Rusă au convenit să suspende focurile între orele 9:00 și 21:00 pentru evacuarea populației prin șase coridoare umanitare, potrivit ministrului pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina, Iryna Vereshchuk, la briefingul din 9 martie.

La ora 5:30, pe 9 martie, Ucraina a primit un mesaj de la Federația Rusă cu privire la coordonarea rutelor pe care Ucraina le propusese anterior, în special, de la Bucha, Irpen și Mariupol.

"Am primit o notificare din partea Federației Ruse cu privire la acordul privind rutele noastre solicitate anterior, precum și o broșură către Chervoniy Khrest cu acest acord.

Trupele sunt de acord să înceteze focul între orele 9:00 și 21:00 (n.r. 07:00 -19:00 GMT)

Se deschid următoarele coridoare pentru următoarele direcții:

 

Yenergodar - Zaporizhzhya.

Citiți-ne pe Telegram. Abonează-te la canalul nostru "UP. Strada.

Sumy merge în direcția Poltava.

De la Mariupol la Zaporizhzhya.

Volnovakha - spre orașul Pokrovsk.

Izium-Lozova.

De asemenea, în regiunea Kiivska: din orașele Bucha, Vorzel, Irpin. Borodyanka, Gostomel în orașul Kiev prin Stoyanka, Bilgorodka.

Aș dori să mă opresc asupra situației din Vorzel. Acolo, în clădirea "Malyatko" sunt 50 de copii și 26 de membri ai personalului. Aceasta este o operațiune specială separată asupra acestei case de copii. Cerem cu insistență trupelor Federației Ruse să își respecte angajamentele", a transmis ministrul de resort.

Evacuarea a fost confirmată de Consiliul Local Bucansk. Locuitorii din Bucha și Vorzel au fost informați că între orele 10:40-11:00, pe 9 martie, femeile și copiii vor pleca cu autobuzul spre gara capitalei.

Locul de întâlnire din Bucha este lângă clădirea consiliului orașului, iar în Vorzel - în zona gării de la Kurortnaya, 25.

Cetățenii sunt rugați să se deplaseze pe jos și să ia cu ei doar lucrurile necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel