Armata rusă, o nouă înfrângere dureroasă. New York Times: "Se retrag trupele de lângă Harkov"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Eforturi de salvare la școala bombardată de rusi. Șanse reduse de a găsi supraviețuitori
Eforturi de salvare la școala bombardată de rusi. Șanse reduse de a găsi supraviețuitori

The New York Times relatează despre înfrângerea trupelor rusești lângă Harkov. Aceasta este a doua înfrângere majoră pentru armata rusă de la retragerea sa din Kiev luna trecută. 

Războiul din Ucraina i-a adus o a doua dezamăgire majoră lui Putin, după ce trupele sale au fost forțate să se retragă din capitala Kiev luna trecută.

Cotidianul american The New York Times, citând oficiali ucraineni și occidentali, relatează că rușii își retrag forțele din apropierea Harkovului, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, unde pierd teren.

Ziarul notează că ocupanții ruși se mută în sud-est, militarii find trimiși ca întăriri pentru a limita orașul Izyum, pe care l-a cucerit luna trecută. Orașul se află la două ore de mers cu mașina de la Harkov și a devenit principalul centru operațional al Rusiei în bătălia pentru Donbass de când a fost capturat.

În același timp, analiștii militari subliniază că și contraofensiva ucraineană din apropierea Harkovului începe să semene cu succesul deplasării ocupanților de sub Kiev și din nordul țării. Dar este prea devreme pentru a spune dacă ocupanții vor încerca să recupereze pozițiile pierdute în viitorul apropiat.

În urmă cu o săptămână, armata ucraineană a lansat contraofensive în direcția Harkov și Izium.

Armata rusă, o nouă înfrângere dureroasă. New York Times: "Se retrag trupele de lângă Harkov"

 

După cum informează UNIAN, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, la 10 mai, ora 18:00, mai multe localități din regiunea Harkov au fost eliberate de ocupanții ruși. Ocupanții au fost scoși din așezările Cherkasy Tishki, Ruski Tishki, Rubizhne și Bayrak.

De asemenea, se raportează că, din cauza pierderilor semnificative de pe teritoriul regiunii Harkov, unitățile ocupante sunt retrase pentru a fi reconstruite în Rusia. În plus, o mare parte din personalul militar din cadrul contractului restant și-a scris scris scrisorile de demisie.

Cel puțin 420 de copii au fost răniți în Ucraina în timpul războiului de amploare. Numărul copiilor uciși este de cel puțin 226 de persoane. Pe 5 mai, voluntarii și angajații unui ecoparc din Harkov au fost ținta unor focuri de armă. Se știe că au încercat să evacueze bivoli africani. Din păcate, un băiat de 15 ani care și-a ajutat părinții a murit. Alte două persoane au fost grav rănite.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel