Armata rusă ar putea bombarda orașul Odesa și alte regiuni cu rachete Kalibr

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Orașul Odesa ar putea fi bombardat de Rusia cu rachete Kalibr, a spus reprezentantul Administrației Militare Regionale Odesa, Serghei Bratciuk, citat de UNIAN.

„Din păcate, probabilitatea atacurilor cu rachete asupra orașului Odesa și a regiunii Odesa, dar și a altor regiuni ale statului nostru rămâne mare. Amenințarea este constantă. Vorbim, în primul rând, despre rachete de croazieră navale de tip Kalibr”, a declarat Serghei Bratciuk.

Bratciuk a menționat că racheta de tip Kalibr zboară cu o viteză de peste 800 km/h, având o locație programată. Ea își poate schimba traiectoria de mai multe ori și poate fi dificil de doborât: „Totuși, băieții noștri sunt foarte pricepuți”.

„Nu suntem îngrijorați, dar să știți că există o amenințare și inamicul trebuie distrus!” a menționat Bratciuk.

Potrivit sursei, Ucraina nu vede nicio confirmare reală a declarațiilor părții ruse cu privire la retragerea trupelor din anumite zone de luptă, a precizat șeful Biroului președintelui ucrainean.

Rusia anunțase încetarea ofensivei în direcția Kiev și Cernigov

 

Ultima rundă de negocieri dintre Federația Rusă și Ucraina s-a încheiat după trei ore de discuții. În urma rundei de negocieri Rusia a făcut un pas înapoi și a anunțatat încetarea ofensivei în direcția Kiev și Cernigov, a precizat ministrul adjunct al Apărării de la Moscova. 

Racheta 3M14 Kalibr (denumită de NATO SS-N-30A) este o rachetă de croazieră mare-sol care a devenit un pilon al Marinei Militare a Rusiei în ultimii ani.

Deși de regulă în presă este denumită simplu „Kalibr”, SS-N-30A este de fapt doar una dintre rachetele din familia mai mare de arme mare-sol Kalibr, care include racheta anti-navă SS-N-27 („Sizzler”) și racheta anti-submarin 91R. Toate cele 3 rachete Kalibr folosesc același sistem de lansare vertical care devine norma în marina rusă.

Rachetele 3M14 Kalibr pot fi lansate de pe o navă de război sau un submarin și, cu o rază de 1.500-2.500 de kilometri, pot lovi direct Kievul din Marea Neagră.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel