Țara unde uniformele au GPS. Metodă de MONITORIZARE a elevilor chiulangii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cea mai recentă metodă de monitorizare a populației născocită îi vizează pe elevii chiulangii.

Astfel, școlarii din China sunt obligați să poarte uniforme școlare inteligențe prevăzute cu sisteme de urmărire prin GPS, informează ziare.com.

Potrivit China Daily, uniformele au fost introduse deja în nouă școli din provincia Guizhou și în două din regiunea autonomă Guangxi Zhuang, aceasta din urmă confruntându-se cu o rată deosebit de ridicată a absenteismului școlar.

Reprezentanții companiei care a dezvoltat tehnologia de monitorizare, Guizhou Guanyu Technology, spun că aceasta se activează atunci când elevii intră în școală. Uniformele high-tech sunt prevăzute și cu camere video, pe are părinții le pot accesa prin intermediul unei aplicații.

Funcția de recunoaștere facială are rolul de a-i descuraja pe elevi să-și schimbe hainele între ei.

Dacă vreunul dintre școlari se încumetă totuși să chiulească, sunt notificați imediat atât profesorii, cât și părinții. În cazul în care elevul părăsește incinta școlii fără permisiune, o alarmă sonoră se declanșează automat.

Elevii au două uniforme pentru vară și două pentru iarnă, fiecare costând aproximativ 320 de yuani (47 de dolari), preț similar cu cel al uniformelor obișnuite.

Nu știm ce zic copiii despre această măsură, dar părinții se declară încântați de idee. „Este dificil să crești un adolescent, așa că am nevoie de tot ajutorul pe care îl pot primi", a spus unul dintre ei pentru China Daily.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel