Țara în care peste 30% dintre piloți au licențe false. Recent a avut loc o tragedie aviatică

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Peste 30% dintre piloții civili din Pakistan au licențe de zbor false și nu sunt calificați să zboare, a dezvăluit miercuri ministrul Aviației din această țară.

În timp ce prezenta în fața Adunării Naționale a Pakistanului un raport preliminar privind accidentul aviatic de la Karachi, ministrul Ghulam Sarwar Khan a spus că 262 de piloți „nu au dat examenul” și au plătit pe altcineva să îl dea în locul lor. „Nu au experiență de zbor”, a spus el.

Pakistanul are 860 de piloți activi angajați de companiile aeriene locale - inclusiv de compania națională Pakistan International Airlines (PIA) - dar și de operatorii străini.

PIA a dat interdicție de zbor tuturor piloților care care dețin licențe false.

 

Piloții purtau o discuție despre coronavirus și au ignorat avertismentele controlorilor de trafic

 

Autoritățile pakistaneze au făcut această descoperire în urma demarării anchetei în privința accidentului aviatic de la Karachi, de pe 22 mai, când 97 de persoane și-au pierdut viața. Doar două persoane care se aflau la bordul aeronavei au supraviețuit.

Ministrul pakistanez al aviației nu a precizat dacă cei doi piloți ai avionului dețineau licențe false.

Potrivit raportului, piloții purtau o discuție despre coronavirus și au ignorat avertismentele controlorilor de trafic, care le-au transmis că zboară la o înălțime prea mare și nu ar trebui să încerce să aterizeze. „Nu au fost concentrați. Au vorbit despre coronavirus și cum le afectează familiile”, a declarat ministrul Ghulam Sarwar Khan, care precizează că piloții au avut un „exces de încredere”.

Poliții au încercat totuși să aterizeze și au atins suprafața pistei cu motoarele, care au fost avariate. Aeronava s-a întors în aer, însă motoarele au cedat și avionul s-a probușit într-o zonă rezidențială din apropierea aeroportului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel