Șapte din zece companii din România sunt în urmă cu plata facturilor

Andreea Cosma |
Data publicării:

Șapte din zece companii din România amână plata facturilor, conform concluziilor studiului realizat de Frames & Train Your Brain, desfăşurat în perioada 2-7 mai 2019, în rândul a 180 de companii reprezentative din toate domeniile economice, de la comerț şi industria prelucrătoare până la construcții și turism, scrie capital.gr.

68% dintre managerii companiilor care au participat la studiu au admis că amână plata facturilor pentru a asigura "fluxul" de numerar necesar pentru a-şi continua activitatea de afaceri. Companiile care nu dispun de resurse financiare şi sunt în imposibilitatea de a avea acces la soluţii de creditare întârzie plata facturilor, încercând în acest mod să câştige timp pentru a strânge bani pentru achitarea altor obligaţii. 

 

Firmele din România nu ţin pasul cu facturile

 

Lipsa resurselor financiare disponibile este principalul motiv pentru care companiile amână plata facturilor (conform celor declarate de 53% din cei intervievaţi), după care urmează majorarea costurilor de funcţionare (15%) şi scăderea vânzărilor (7%).

42% dintre respondenți au declarat că perioada medie pentru achitarea facturilor companiei lor durează între trei până la patru luni, 37% au spus că între două și trei luni, 16% una sau două luni, în timp ce 5% au subliniat că perioada de plată pentru facturi durează mai mult de patru luni.

Sectoarele de activitate economică în care se înregistrează această practică sunt - potrivit studiului - construcțiile, industriile extractive, agricultura, comerțul, produsele farmaceutice, transporturile și serviciile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel