Aproape șase mii de români, amendați, după decizia de prelungire a stării de alertă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Peste 5.700 de amenzi au fost date  de poliție, la nivel național, în urmă verificărilor privind modul în care sunt respectate măsurile pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Dintre acestea, cele mai multe au fost date pentru nepurtarea măștii de protecție.

Conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 72.000 de persoane, dar și câteva mii de operatori economici și sute de microbuze și autobuze. "Principalele abateri constatate au fost nerespectarea măsurilor privind carantină sau izolarea și încălcarea normelor de protecție individuală, aproape 5.000 amenzi fiind aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție", a transmis MAI. În urmă verificărilor efectuate, personalul MAI a întocmit patru dosare penale, în care sunt cercetate șase persoane, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Peste 200 de polițiști, jandamri, polițiști locali, dar și inspectori ITM, DSV și DSP și ai altor instituții au făcut controale în cluburi, terase, restaurante, școli, autobuze și în alte zone aglomerate. "În urmă acțiunilor de control, au fost verificate 351 de societăți comerciale de pe rază județului Ilfov cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă și au fost legitimate 1.153 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. De asemenea, au fost verificate 215 de mijloace de transport persoane, din județul Ilfov. În contextul acțiunilor din ultimele 24 de ore, au fost aplicate în total 289 de sancțiuni contravenționale cu valoare totală de de 39.500 lei", a transmis IPJ Ilfov.


Cele mai multe amenzi (271) au fost date pentru "nerespectarea măsurilor de protecție individuală, pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea /liberă circulație". Totodată, pentru că abia a început școală și deja au apărut cazuri de infecții cu noul coronavirus în unitățile de învățământ, polițiștii au discutat cu directorii unităților de învățământ despre: asigurarea pazei în unitățile de învățământ, despre accesul elevilor, despre purtatul măștilor atât de către elevi cât și de cadrele didactice și reguli de prevenție COVID. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel