Angela Merkel, avertisment dur cu privire la mutațiile Covid-19: „Pot nărui toate eforturile”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Mutațiile virusului pot nărui toate eforturile și sacrificiile de până acum, a avertizat cancelarul Angela Merkel, care a anunțat prelungirea măsurilor de carantină până pe 7 martie. Într-o intervenţie în parlament, Angela Merkel a recunoscut că autoritățile nu au luat suficiente măsuri pentru al doilea val al pandemiei.

„Nu am fost suficient de grijulii și nici suficient de prompți. N-am închis la timp și consecvent, când au apărut primele semne ale celui de-al doilea val, iar oamenii de știință deja lansau avertismente”, a spus Angela Merkel. Miercuri seară, Angela Merkel şi responsabilii celor 16 landuri germane au decis să prelungească lockdown-ul până pe 7 martie. Prin urmare, restaurantele, barurile, cele mai multe magazine și muzee vor rămâne închise.

„Anumite măsuri rămân neschimbate: limitarea interacțiunilor, evitarea călătoriilor neesențiale, a vizitelor, accentul pe munca de acasă. Toate trebuie respectate cu strictețe. Vrem să ne asigurăm că nu o ținem la infinit cu acest du-te-vino, deschidem-închidem, vom deschide cât mai prudent, stand permanent cu ochii pe cifre”, a mai spus Angela Merkel.

 

 

Redeschiderea școlilor și a grădinițelor va fi decisă la nivel regional

 

„Dușmanul nostru virusul nu ține seama de datele pe care ni le propunem noi. Ce contează sunt numărul de infectări și ritmul răspândirii. De aceea, am decis ca următoarea relaxare să vină după ce scade incidența la nivelul de 35 de cazuri la 100.000 de locuitori”, a punctat Angela Merkel. În acest moment, media la 7 zile este de 64 de cazuri la suta de mii de locuitori, după ce crescuse la aproape 200 spre finalul anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel