Aproape jumătate dintre românii din Afganistan vor să plece cu aeronava trimisă de România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
aeronava_militara
aeronava_militara

Lurnalistul Radu Tudor anunţă că 15 din cei 33 de români din Afganistan vor să revină în ţară cu aeronava militară trimisă de Forțele Aeriene Române în Afganistan marţi, 17 august.

„15 din cei 33 şi-au exprimat dorinţa de a plecat din Kabul cu aeronava Hercules C-130 trimisă de Ministerul Apărării din România. 18 angajaţi români sunt implicaţi în diverse misiuni ale angajatorilor ce presupun încă prezenţa şi contribuţia lor. Unii dintre ei sunt implicaţi chiar în operaţiunile de evacuare ale cetăţenilor occidentali şi afgani“, explică jurnalistul.

Jurnalistul spune că urmează să se decidă dacă şi cei 18 se vor alătura celor 15, împreună cei 33 urmând să părăsească Afganistanul. „Aeronava românească va decola dintr-o locaţie securizată, apropiată de Kabul, în momentul în care se poate produce joncţiunea cu echipa care aduce românii la aeroport în siguranţă. Din momentul în care avem românii pe aeroportul din Kabul, avionul Hercules decolează, aterizează în maxim o oră, a preluat pasagerii şi a decolat urgent spre România, într-un zbor foarte lung, cu escală”, notează Radu Tudor, pe blog.

„Situația de securitate este complicată la Kabul, se ajunge foarte greu la aeroport, mii de militari americani păzesc înarmați turnul de control, platformele aeroportuare și pistele de aterizare și decolare. Focuri de armă au fost trase pentru a descuraja miile de afgani ce forțează gardurile de sârmă dimprejurul aeroportului”, mai scrie Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel