Aproape 4.000 de COPII din Australia au fost amendați de poliție pentru încălcarea regulilor Covid-19

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Aproape 4.000 de COPII din Australia au fost amendați de poliție pentru încălcarea regulilor Covid-19 / Foto: Unsplash
Aproape 4.000 de COPII din Australia au fost amendați de poliție pentru încălcarea regulilor Covid-19 / Foto: Unsplash

Peste 3800 de copii din New South Wales au fost amendați de poliție pentru încălcarea regulilor Covid-19, în timp ce sute de copii plătesc amenzile prin muncă neplătită în folosul comunității.

Minorii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani au fost amendați fie pentru că nu au respectat o indicație, fie pentru că nu au purtat o mască de protecție.

Aproximativ unul din cinci copii "plătesc" - sau au plătit - încălcările prin intermediul unor ordine de muncă și dezvoltare (WDO).

Organizațiile de apărare a drepturilor au criticat ideea de a aplica amenzi costisitoare copiilor pentru încălcarea restricțiilor și au cerut în schimb avertismente.

 

În timpul pandemiei, au fost date 3840 de amenzi copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani în tot statul australian

 

Jumătate dintre amenzile date copiilor au fost pentru că nu au respectat o instrucțiune în conformitate cu legea sănătății publice, potrivit datelor publicate de Redfern Legal Centre. Această încălcare atrage o sancțiune de 5000 de dolari.

Cealaltă jumătate au fost amendați pentru că nu au purtat sau nu au avut asupra lor o mască de protecție.

Au fost instituite ordine de muncă și dezvoltare (WDO) pentru a permite oamenilor să "lucreze pentru a scăpa" de amenzi.

WDO-urile, care sunt conduse de Revenue NSW, implică muncă neremunerată, consiliere, cursuri sau programe de tratament. 

Sydney Morning Herald a dezvăluit că 794 sau aproximativ unul din cinci copii au plătit sau plătesc în prezent amenzi prin intermediul WDO.

 

Copiii ar trebui să meargă la școală, nu să muncească pentru a plăti amenzi

 

Dar grupurile de apărare juridică și-au exprimat indignarea față de faptul că cei mici sunt amendați și consideră că cei care locuiesc în zone cu un nivel socio-economic scăzut au fost vizați în mod nedrept.

Avocatul principal al Centrului Juridic Redfern pentru responsabilitatea poliției, Samantha Lee, a declarat că WDO-urile sunt "nepotrivite" pentru copii.

'Copiii ar trebui să meargă la școală, nu să muncească pentru a plăti amenzi', a spus ea.

'Aproape 4000 de amenzi au fost date copiilor de către poliția din NSW în timpul pandemiei. Aceasta este o statistică condamnabilă, mai ales dacă luăm în considerare că numărul de avertismente emise copiilor în temeiul Legii privind tinerii infractori a fost de aproximativ jumătate din numărul de amenzi date efectiv'.

Organizații precum Centrele juridice comunitare din NSW i-au scris premierului cu privire la retragerea amenzilor pentru copii și înlocuirea lor cu avertismente - un punct de vedere împărtășit de Centrul juridic Redfern. 

Însă un purtător de cuvânt al Community Legal Centres NSW a declarat pentru Daily Mail Australia că propunerea lor a fost respinsă luna trecută.

'La 29 iunie 2022, secretarul adjunct al Revenue NSW și comisarul șef al veniturilor de stat ne-a informat că guvernul NSW nu va susține propunerea noastră', au declarat aceștia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel