Anunțul oficial al Guvernului despre schimbarea din funcție a ministrului Muncii, Marius Budăi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Schimbarea unui ministru este responsabilitatea premierului şi nu a fost pus în discuţie un astfel de subiect, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Precizarea acestuia vine ”în urma apariţiei unor speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului”.

O parte a presei a prezentat, în ultimele zile, o informaţie, pe surse, conform căreia PNL ar fi cerut schimbarea lui Marius Budăi de la Ministerul Muncii, motivul fiind legat de renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

 

Primele tensiuni majore în coaliția de guvernare PSD-PNL

 

Apar primele tensiuni majore în coaliția de guvernare PSD-PNL. Liberalii îl vor remaniat pe ministrul Muncii, Marius Budăi. Din câte se pare, dorința de a-l elimina din actualul guvern îi aparține lui Florin Cîțu, iar nemulțumirile ar porni de la o posibilă depășire a pragului asumat în PNRR, de acordare a pensiilor.

Reamintim că pentru a beneficia de banii din PNRR, România și-a asumat că nu va depăși un efort financiar de 9.4% din PIB pentru plata pensiilor. La inițiativa PSD, în acest an, pensionarilor cu venituri mici li s-a plătit o a XIII-a pensie, până la un maximum de 2400 lei.

 

PNL: 9.4% din PIB este suficient pentru pensii

 

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu poate fi modificat în acest moment şi că nu există niciun motiv, menţionând însă că procentul de 9,4% din PIB prevăzut în acest document este suficient pentru creşterea pensiilor.

"În acest moment, PNRR nu poate fi modificat şi nici nu există vreun motiv pentru a face acest lucru. Este, dacă doriţi, din punctul nostru de vedere, o chestiune care mai degrabă e împotriva intereselor noastre ca şi stat. De ce acest lucru? În primul rând, pentru că o modificare a PNRR în acest moment ar implica, bineînţeles, întreruperea exerciţiului bugetar, lucru care ar afecta banii pe care îi primim din zona Uniunii Europene. În acest moment, PNRR funcţionează, deja există peste 2 miliarde de euro care au ajuns în România şi în mod clar că, dacă, teoretic, am întrerupe acest lucru şi am dori o renegociere cel puţin pentru anul 2022, am pierde o bună parte din aceşti bani", a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, după şedinţa conducerii partidului.

El a precizat că premierul Nicolae Ciucă a prezentat în şedinţă discuţiile purtate pe subiectul pensiilor atât în cadrul coaliţiei, cât şi cu miniştrii direct responsabili şi cu competenţe în această zonă, precum şi discuţiile din cadrul Comitetului interministerial de implementare a PNRR.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel