Anunț în limba rromani, pe Aeroportul Luton, după avertismentul pentru hoți scris în limba română din supermarketul londonez

O fotografie care circulă în aceste momente în spațiul public şi despre care oamenii susțin că ar fi făcută în aeroportul Luton surprinde un anunț tradus ŞI pentru cetăţenii de etnie rromă, în limba rromani.

După ce, în urmă cu două luni, un mesaj adresat hoților, scris în limba română, era afișat într-un supermarket Tesco din Marea Britanie, un alt mesaj împarte internetul în două. De această dată este vorba despre un mesaj care ar fi afișat pe Aeroportul Luton, scris în limba rromani.

Citește și: UK. Afiş xenofob în limba română într-un magazin împotriva hoţilor: „Toți românii sunt hoți? Mesaj scandalos!”

În cazul afișului xenofob afișat în supermarket, MAE a reacționat, condamnând practica.

Polemica apărută acum, cu afișarea acestui mesaj tradus din limba engleză în limba rromani, divizează iarăși internauții. Pe de-o parte sunt cei care susțin că demersul este unul corect, făcut pentru o mai bună informare a tuturor cetățenilor, în timp ce alții se întreabă dacă cei care au tradus mesajul știu că nu este vorba despre limba română, ci dialectul folosit de comunitatea rromă. Alții nu pot să nu se întrebe câți din cei ce vorbesc această limbă știu și să citească.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy