Anunț la televiziunile din Italia: Se caută 300 de medici! 8.000 de oameni au răspuns apelului

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Pe fondul creşterii numărului îmbolnăvirilor cauzate de coronavirus, televiziunile din Italia şi-au oprit programele pentru a anunţa că se caută 300 de medici pentru a lupta cu acest virus.

Românca Claudia Şerdan, artistă folk, care locuieşte în regiunea italiană Lombardia, în orăşelul Legnano, a povestit luni, pentru Agerpres, că pe fondul creşterii numărului îmbolnăvirilor cauzate de coronavirus, televiziunile din Italia şi-au oprit programele pentru a anunţa că se caută 300 de medici care să se alăture luptei cu această maladie. Au răspuns 8.000 de persoane apelului lansat, în doar câteva ore.

"Structurile medicale în Italia nu mai fac faţă, medicii plâng, sunt obosiţi, fac apel la oameni să stea în casă pentru că numai aşa se va putea izola virusul, să le dea posibilitatea să îi trateze pe cei bolnavi, să îi îngroape pe cei care mor, dar să nu se mai răspândească. Numai stând în casă se poate (...)

M-a îngrozit cel mai mult în toţi anii aceştia să văd apel la televiziunile din Italia că se caută medici. Au fost întrerupte emisiunile cu un anunţ că se caută 300 de medici dispuşi să trateze virusul. În câteva ore au fost depuse 8.000 de candidaturi. E adevărat, în aceste momente vezi şi răspuns", a afirmat artista, care s-a autoizolat la domiciliu din data de 20 februarie.

Singurul lucru înţelept pentru prevenirea răspândirii virusului, crede Claudia Şerdan, este ca oamenii să rămână în case şi chiar dacă pare dificil, în orăşelul Legnano, în care locuieşte, vecinii au început să cânte şi să se roage împreună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel