Antti Rinne: "Situația din Marea Britanie este un DEZASTRU. Brexitul va fi fără ACORD"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Prim-ministrul finlandez Antti Rinne a declarat vineri că este "destul de evident" în acest moment că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără un acord negociat, relatează Reuters. 

"Situația din Marea Britanie este un dezastru acum, nu știm ce se întâmplă acolo. Este destul de evident acum că nu vom avea un Brexit cu acord", a declarat prim-ministrul Finlandei, țară care deține președinția rotativă a Consiliului UE.

De asemenea, prim-ministrul finlandez a transmis că acordul Brexit nu va fi renegociat.

„Nu vom redeschide negocierea acordului deja negociat între Marea Britanie și Uniunea Europeană", a declarat Antti Rinne.

Membrii Camerei Comunelor din Parlamentul de la Londra au aprobat miercuri, cu 327 de voturi, un proiect de lege menit să evite ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord.

Ulterior, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus convocarea alegerilor parlamentare anticipate în octombrie, în contextul impasului generat de hotărârea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord, dar propunerea a fost respinsă de parlamentarii din Camera Comunelor.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat, transmite Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel