Antreprenorii ROMÂNI au descoperit ȚARA din Europa în care AFACERILE lor PROSPERĂ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Numărul companiilor românești deschise în Slovacia a crescut spectaculos în ultimii ani, arată o analiză a companiei de consultanță Bisnode, care a evaluat dezvoltarea firmelor deschise de cetățeni români, în ultimii șase ani, scrie spectator.sme.sk.

În 2013 existau în Slovacia 620 de companii românești. Însă numărul lor a ajuns la 1.362 până la finalul lui 2018, ceea ce înseamnă o creștere cu 120%. Cea mai mare creștere a avut loc în intervalul 2017-2018, când antreprenorii români au pus bazele a 165 de noi companii în Slovacia.

„Interesul antreprenorilor români pentru a-și deschide companii în Slovacia este legat de situația pieței forței de muncă din România, unde firmele nu găsesc oameni să angajeze", a explicat un analist Bisnode.

Citește și Peste 1.500 de JOBURI pentru ROMÂNI în Europa, din care două treimi în Spania. Ce ANGAJAȚI caută

Un trend asemănător a fost observat și în Cehia, acolo unde numărul companiilor deținute de români a crescut cu 179% din 2014 până în 2018.

Atât în Slovacia, cât și în Cehia, majoritatea companiilor românești operează în domenii precum comerțul, în servicii, transporturi sau construcții.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel