Aniversare. Prima parohie ortodoxă română din Italia a împlinit 45 de ani

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
parohie_romaneasca_italia
parohie_romaneasca_italia

Parohia ortodoxă română „Pogorârea Sfântului Duh” din Milano a împlinit, pe 1 octombrie, 45 de ani de la înființare. Aniversarea a fost marcată la Sfânta Liturghie oficiată joi în biserica parohială de Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania.

 

Comunitatea parohială condusă de Pr. Traian Valdman, Vicar onorific al Episcopiei Italiei, este considerată prima parohie românească din Peninsulă, înființată din încredințarea Patriarhului Justinian Marina în 1975. O comunitate parohială mai veche a existat la Roma în 1940, înființată de preotul Gheorghe Tilea. Din păcate, aceasta a funcționat doar până la începutul anului 1941, când, din cauza războiului, situația din Italia s-a schimbat radical.

PS Atanasie de Bogdania i-a felicitat pe Traian Valdman și prezbitera Angela prin care „comunitatea ortodoxă românească de la Milano a cultivat tradițiile creștine, transmise din străbuni, și le-a predat mai departe generațiilor care s-au adăugat, fie născute pe pământ italian, fie venite din România”.

Arhiereul vicar a transmis mesajul de felicitare al Episcopului Siluan al Italiei, numind parohia o „adevărată deschizătoare de drumuri”. „Îi felicităm pe Preacucernicul Părinte Vicar Onorific Traian Valdman, dimpreună cu Preoteasa Angela și întreaga lor familie, pe membrii fondatori ai parohiei, pe membrii Consiliului și Comitetului Parohial și pe toți credincioșii, și Îl rugăm pe Mântuitorul Hristos să-i binecuvinteze și să-i păzească sănătoși și voioși, întru mulți și mântuitori ani, și să-i învrednicească să se bucure, cu toții, și de aniversarea a 50 de ani de la întemeierea parohiei!”, a transmis PS Siluan cu părere de rău pentru a nu fi putut lua parte la aniversare. Cu această ocazie, Episcopul Italiei a stabilit ca hram de toamnă pentru parohia milaneză, Sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului”, transmite basilica.ro.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel