Anglia. Un român și-a bătut cu sălbăticie soția; mămica și bebelușul de 7 luni, pe drumuri: Românii din Leicester, mobilizare exemplară

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român care și-a bătut crunt partenera pe fondul consumului de alcool a ajuns în arestul poliției din Leicester. Tânăra mămică și băiețelul lor de doar 7 luni a rămas practic pe străzi. Un cuplu de românia i-a adăpostit temporar în camera lor, dar mama și puiul ei a nevoie de un loc al lor și de câteva lucruri pentru a putea supraviețui. Comunitatea de români din Leicester s-a mobilizat exemplar și au reușit să dea o mână de ajutor tinerei.

O mămică și bebelușul ei de 7 luni au rămas pe drumuri, după ce femeia, bătută crunt de partenerul ei, tattăl copilului, un român cu grave probleme cu alcoolul, a decis să îl reclame pe acesta la poliție. Bătăile, spune femeia, erau la ordinea zile, de fiecare dată când se îmbăta. 

Ultima dată s-a petrecut acum câteva zile. Cei doi au împreună un bebeluș de câteva aluni. Deia lucrurile persistă de mult timp, abia acum femeia și-a făcut curaj să sune la poliție. Poliția l-a dus în arest și va rămâne acolo cel puțin până în septembrie, când va fi judecat.

„Românul și mămica bebelușului, de origine bulgară, au avut o relație timp de un an și jumătate, rezultând micuțul Alexandru Ivan. Dar după câteva luni au început bătăile crunte, iar femeia, neavând unde să meargă, având și un bebeluș, nu  avut puterea de a cere ajutor, până ieri.

Românii din Leicester, mobilizare exemplară: „Ăștia sunteți! Niște oameni minunați!“

 

Femeia și copilul au fost ajutați de  un alt cuplu de români și copilul lor, care i-a găzduit în aceeași cameră unde locuiau ei. Dar cei doi au nevoie de un spațiu al lor. Comunitatea românilor din Leicester au ajutat-o pe tânăra mămică să găsească o cameră unde să poată rămâne cu bebelușul, lapte, scutece, hăinuțe pentru bebeluș, dar și bănuți pentru a se putea descurca măcar o perioadă, pentru că tot ce a putut să își ia când a plecat din mâinile soțului a fost o sacoșă cu câteva scutece și lucruri pentru copil.

Radu Dăscălescu, unul dintre cei mai sufletiști românii din comunitatea din Leicester, s-a implicat în a o ajuta pe tânăra mămică și a mobilizat zeci de conaționali să o ajute, iar în câteva ore femeia a reușit să își găsească o cazare, o altă familie de români punându-i la dispoziție o cameră doar a lor.

„Vreau să mulțumesc frumos Comunității Românilor din Leicester, care în urma prezentării cazului cu mămica și copilul de 7 luni, ați venit foarte mulți în ajutorul ei și al puiului. Deja mămică se află la o familie cu suflet mare care le-a oferit o camera unde să fie doar ei doi (mama și copilul), unii au venit cu hăinuțe, alții cu lăptic ,alții cu Pampers, alții au trimis o liră, două, nouă...

Fraților să vă dea Dumnezeu sănătate! Sunt mândru că va cunosc și sunt mândru că putem aduce un zâmbet pe chipul unui pui. Ăștia sunteți! Niște oameni minunați!

Dacă totuși cineva dorește să ajute în continuare va las mai jos datele de contact ale mămicii ... până atunci să nu uităm deviza noastră a românilor din Leicester: NIMENI NU SE POATE SALVA SINGUR.

Nume: Lazhova Militsa

Account number 43754333

Sort code 56-00-55

Tel 07383706654“, este mesajul lui Radu Dăscălescu,  părintele“ românilor din Leicester. 

De curând, același român cu suflet mare s-a implicat și în ajutorarea unei familii de români al căror fiu de 20 de ani a dispărut de la o petrecere în zona Brighton, tânărul fiind găsit la spital câteva zile mai târziu.

(N.R. Bărbatul din imagine este Radu Dăscălescu, românul care a mers personal să discute cu tânăra mămică și s-a implicat să o ajute.)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel