Anglia. Tânăr de 36 de ani, răpus de o boală incurabilă. Andrei tocmai devenise tătic: „Bunătatea lui, un izvor nesecat“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Andrei Cebotari
Andrei Cebotari

Andrei a fost răpus de o maladie incurabilă la doar 36 de ani. În urmă cu 9 ani el a câștigat lupta cu moartea când, după un accident vascular cerebral a reușit să reia cu brio existența de la 0. Dar când fiica sa, Emily, mai avea puțin să vină pe lume, a aflat că suferă de o boală incurabil, care în cele din urmă l-a răpus săptămâna trecută. 

Prietenii îl descriu pe tânărul Andrei Cibotaru că fiind un „tânăr simplu, mereu vesel, talentat, cumsecade și fără vicii, talentat. Iubea viața. Niciodată nu l-am auzit plângându-se de ceva. Mereu sărea în ajutor dacă era nevoie. A fost un mire fericit alături de o soție frumoasă și a reușit pentru puțin timp să fie și tatăl a unei fetițe minunate, Emily. Andrei a fost unul din cei mai transparenți și sinceri oameni pe care i am cunoscut vreodată. Știți, bunătatea lui era asemeni unui izvor nesecat. Drum lin Andrusa, vei rămâne în inima mea pentru totdeauna“, mai spun prietenii lui Andrei din copilărie.

După un accident vascular cerebral în 2012, care a rezultat cu o săptămâna de comă, Andrei a fost nevoit să învețe să facă totul de la început. A reușit! A învins! Însă a rămas cu o mică dizabilitate locomotorie, care l-a oprit din visul de a se realiza în propria lui țară.

A hotărât să plece în Marea Britanie în speranța de a găsi o viață mai bună. Aici el și-a găsit un loc de muncă care îi permitea să își asigure existența și în scurt timp s-a și căsătorit. Peste puțin timp, s-a mai îndeplinit un vis de-a lui Andrei și soția lui, Diana, l-a anunțat că în curând va deveni tătic. Părea că nimic nu îi poate încurcă în viață pentru a trăi fericit, însă, din păcate, fericirea lor nu a fost de lungă durata...

Când Diana era în a 7-a luna de sarcina, au primit o noutate îngrozitoare, care le-a spulberat într-un moment toate visele. Andrei a fost diagnosticat cu cancer la stomac. Au urmat câteva luni de lupta pentru viață lui. Nașterea fiicei i-a dat forță și motivare pentru a lupta din răsputeri că să-i fie cât mai mult timp alături, însă această nu a fost suficient...

 

Anglia. Tânăr de 36 de ani, răpus de o boală incurabilă

 

„Pe 4 aprilie Andrei a plecat în ceruri, la o vârstă de doar 36 de ani....Pe umerii soției Diana s-au prăbușit pe lângă durerea nemărginită și necaz fără de margini, griji financiare enorme, deoarece pentru a-l trimite pe Andrei înapoi, acasă, e nevoie de bani mulți. Să îi ușurăm măcar puțin necazul Dianei și să o ajutăm să își ducă soțul acasă. Va rog mult să nu rămâneți indiferenți căci nu știm niciodată ce ne poate aduce ziua de mâine.

Donațiile le puteți face pe contul Dianei: Diana Cibotaru HSBC Account number - 34160622 Șorț code - 40 10 00 IBAN - GB61HBUK40100034160622BIC - HBUKGB4194M sau PayPal - [email protected].“, spun prietenii lui ndrei pe pagina de Facebook.

Deși inițial familia dorea să îl aducă pe Andrei înapoi acasă, în Ialoveni, Republic Moldova, situația este prea complicată din cauza pandemiei, astfel că soția să a decis că Andrei să fie înmormântat în Marea Baritine, iar banii donați să fie folosiți pentru cheltuielile cu acest lucru.

Andrei tocmai devenise tătic: „Bunătatea lui, un izvor nesecat“

 

„Luând în considerație situația dificilă cu pandemia și costurile enorme pentru transportare, familia lui Andrei a decis totuși să îl înmormânteze în Marea Britanie. Costurile unei înmormântări ajung în medie la £4500-£5000 așa că bănuții voștri îi vor ajută mult pentru a acoperi aceste cheltuieli. Va mulțumesc frumos pentru implicare și distribuire. Diana va mulțumește din suflet pentru donațiile și mesajele voastre de susținere“, mai scriu prietenii lui Andrei pe pagina de Facebook. 

„Am fost împreună până la sfârșit. A plecat ținându-mă de mânuța lui caldă și scumpă. Nu postam niciodată viața noastră, am preferat ambii mereu să nu demonstrăm nimănui nimic, am preferat să ținem dragostea noastră mare între noi doi, am preferat să petrecem orice clipă împreună și să nu o irosim pe Facebook.

Petreceam fiecare zi colindând prin parcuri admirând natura și cu gânduri la planuri mari pe viitor. Nu am avut niciodată dorința să arătăm la toți ceea ce se simte și se dăruie din suflet pentru suflet. Totul a fost atât de frumos și au rămas doar amintiri și mii de fotografii.

Dacă mă întrebați cum a fost dragostea noastră și cum s-a simțit Andrei lângă mine atunci aceste poze va vor spune totul. Tot ce făceam am făcut în doi. Tot ce am creat am creat în doi. Mie greu să respir fără aerul meu. Dar te las să pleci scumpul meu pe drumul tău și știu că acolo mă vei aștepta și ne vom îmbrățișa din nou. Ai fost totul pentru mine. Ai fost soarele și aerul meu. Ai lăsat în urmă cele mai scumpe amintiri. Chiar dacă a fost atât de scurt a fost mai frumos că orice. Te voi iubi mereu și tu știi asta. Nu vreau să ți spun adio suflețel deoarece știu că în ceruri ne vom întâlni. Mă voi ruga toată viața pentru suflețelul tău minunat“, este mesajul soției sale, Diana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel