Anglia. ROMÂN, dezvăluiri ULUITOARE în fața judecătorilor după ce a fost acuzat de CRIMĂ: „Nu aveam ochelarii la mine!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Dumitru, un român de 49 de ani, este judecat pentru crimă în Anglia după ce, în aprilie anul trecut, a ucis un conaţional prin înjunghiere într-un parc de rulote din Kent.

În cursul zilei de miercuri, Dumitru a fost audiat din nou de magistraţii de la Curtea Regală din Maidstone după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, a renunţat la avocatul care îl reprezenta. Conform Kent Online, Dumitru a făcut o serie de dezvăluiri uluitoare în faţa magistraţilor, recunoscând inclusiv că şi-a ucis rivalul, pe Alexandru, din greşeală, pentru că nu avea ochelarii la el.

Dumitru a recunoscut că a mai făcut închisoare în România unde a fost condamnat, în 2009, la 12 ani de puşcărie pentru că l-a ucis pe tatăl iubitei sale de atunci. A fost eliberat mai devreme, pentru bună purtare, în martie 2018, moment în care şi-a luat soţia şi au plecat împreună la fiica lor, în Anglia.

S-a stabilit cu soţia în parcul de rulote în care s-a produs şi crima şi a început să lucreze. În noaptea fatidică din aprilie a izbucnit un conflict între mai mulţi români din Craiova, stabiliţi în parcul respectiv de rulote, şi câţiva români din Călăraşi stabiliţi tot acolo.

Dumitru a povestit, în faţa magistraţilor, că, în noaptea respectivă, nu ar fi avut nicio legătură cu scandalul şi ar fi ieşit afară din rulotă doar pentru a vedea ce se întâmplă, relatează Observator. Bărbatul a susţinut că nu ştie cum a ajuns cuţitul în mâna sa şi recunoaşte că l-ar fi ucis pe Alexandru din greşeală, pentru că are probleme cu vederea, nu avea ochelarii la el şi nu şi-a dat seama cu exactitate ce s-a întâmplat.


Anchetatorii susţin că ar exista imagini care arată cum românul îşi ucide conaţionalul

 

Românul spune că şi-a dat seama că e serioasă treaba abia când un alt participant la conflict i-ar fi spus că a înjunghiat victima.

Autorităţile engleze nu sunt însă impresionate de dezvăluirile românului, pe care îl bănuiesc că vor să scape cu o pedeapsă mai mică, respectiv să fie găsit vinovat pentru ucidere prin imprudenţă şi nu pentru omor calificat.

Din acest motiv, procesul continuă, mai ales că există informaţii conform cărora la dosar ar exista imagini de pe o cameră de supraveghere care arată cum Dumitru îl înjunghie pe bărbatul respectiv care tocmai se pregătea să-l lovească.

Pe patul de moarte, Alexandru a precizat că singurul lucru pe care îl regretă este că copilul lui rămâne orfan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel