Anglia. Român, arestat după ce a hărțuit o profesoară. Bărbatul a încercat să o ceară în căsătorie 

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 40 de ani, din Marea Britanie, care hărțuia o profesoară din York, a fost arestat pentru patru luni și a primit un ordin de restricție pe perioadă nedeterminată.

 

Românul, pe numele său Alexandru Bogdan Rotaru, s-a prezentat, recent, în fața Tribunalului din York, unde acesta a pledat vinovat față de acuzațiile aduse.

Bărbatul a început, încă din anul 2017, să hărțuiască o profesoară de la Universitatea din York. Totul s-a desfășurat în mediul online, inițial, prin intermediul rețelelor de socializare. Deși femeia l-a blocat pe conturile de socializare, acesta a continuat să încerce să ia legătura cu ea în diverse moduri.

De asemenea, bărbatul a mers din România la Paris, pentru a încerca să o cunoască pe femeie și pentru a-i da flori, în timp ce ea participa la un eveniment. I s-a cerut să plece și să nu încerce să-și mai contacteze victima, sfat pe care l-a ignorat atunci când a contactat-o ​​prin telefon, moment în care i s-a spus din nou să înceteze.

În acest moment, victima era incredibil de intimidată de comportamentul lui. Astfel, în februarie 2020, bărbatul a zburat în Marea Britanie și a fost la locul de muncă al victimei din York. Din fericire, aceasta nu se afla la serviciu în acel moment, dar colegii săi de muncă au alertat-o pe femeie cu privire la prezența lui. Astfel, în urma acestui incident, victima a raportat comportamentul său la poliția din North Yorkshire.

 

Românul a zburat în Marea Britanie pentru a-și cere victima în căsătorie

 

Cu toate acestea, bărbatul a continuat să încerce să-și urmărească victima, încercând să afle de la angajatorul acesteia informații cu privire la femeie.

În toată această perioadă, ofițerii au strâns dovezi cu privire la comportamentul bărbatului. De asemenea, pe 19 noiembrie, el a părăsit România și s-a urcat într-un avion cu destinația Marea Britanie.

Astfel, românul a fost arestat și reținut în timp ce debarca din avion la Aeroportul Stansted. Când a fost percheziționat de polițiști, avea la el un inel de logodnă și a recunoscut că intenționează să-și localizeze victima și să o ceară în căsătorie.

Ulterior, acesta a fost dus la York, unde a fost acuzat și arestat preventiv până la apariția sa în instanță, scrie Yorkshire Post.

 

 

 



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel