Anglia: Nivel SEVER de amenințare teroristă: Posibil atac după ce teroriștii au lovit în Franța și Austria

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Nivelul de amenințare teroristă din Marea Britanie a fost ridicat la „sever“ de la „substanțial“ ceea ce înseamnă că un viitor atac este foarte probabil. Decizia,  luată de Centrul Comun de Analiză a Terorismului, vine după un val de atacuri teroriste din Franța și Austria în ultimele săptămâni.

Ministrul de interne englez, Priti Patel, a declarat că publicul britanic nu ar trebui să aibă nicio îndoială că guvernul va întreprinde „cele mai puternice acțiuni posibile pentru a ne proteja securitatea națională”.

Schimbarea se produce la o zi după atacul armat din Viena, unde un bărbat de 30 de ani a ucis patru oameni și a rănit alte zeci și la o săptămână după ce un alt terorist, de origine tunisiană, a înjunghiat două femei și un bărbat la catedrala Notre-Dame de Nice din Franța.

„Aceasta este o măsură de precauție și nu se bazează pe nicio amenințare specifică", a explicat Patel pe Twitter, potrivit Daily Mail.

Noul nivel de amenințare înseamnă că un atac este foarte probabil, conform sistemului de clasificare al guvernului. Nivelul anterior „substanțial” însemna că un atac era probabil.

[citeste si]

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel