Anglia. Măștile devin obligatorii în magazine. Amenda va fi de 100 de lire

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul britanic reintroduce obligativitatea purtării măştii în magazinele din Anglia, în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului în timp ce ţara se redeschide, a informat luni seară presa locală, scrie Agerpres.

Acoperirea feţei va fi obligatorie în magazine din 24 iulie, potrivit media britanice, inclusiv Sky News şi Press Association, care citează un purtător de cuvânt al guvernului. Cei care încalcă regulile vor achita o amendă de până la 100 de lire sterline (125 dolari).

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a indicat vineri că este de aşteptat o politică mai cuprinzătoare privind purtarea măştii în public. Până în prezent, englezii au fost obligaţi să poarte masca doar în transportul public. Guvernul de la Londra a fost mult timp reticent în a extinde cerinţele de purtare a măştilor în magazine şi alte spaţii închise. Există temeri că cererea publică ridicată de echipament de protecţie va avea impact asupra aprovizionării spitalelor şi a unităţilor de îngrijire a sănătăţii.

Au existat, de asemenea, avertismente că măştile ar putea da un sentiment fals de securitate publicului sau să fie chiar contraproductive în timp ce persoanele care le poartă şi-ar atinge faţa mai frecvent pentru a le ajusta. În Scoţia, este deja obligatorie purtarea măştii în magazine. Alături de Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, Scoţia a luat propriile decizii cu privire la astfel de măsuri.

Cu peste 46.500 de decese de coronavirus înregistrate oficial, Marea Britanie este cea mai afectată ţară din Europa. Liderii ei au fost acuzaţi de eşecuri în combaterea pandemiei şi că au luat măsuri prea târziu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel