Anglia. „În oraș doar o săptămână”, modul în care românii folosesc site-urile pentru adulți pentru a-și vinde victimele: „Mă sufoc!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Anglia. „În oraș doar o săptămână”, modul în care românii folosesc site-urile pentru adulți pentru a-și vinde victimele: „Mă sufoc!”
Anglia. „În oraș doar o săptămână”, modul în care românii folosesc site-urile pentru adulți pentru a-și vinde victimele: „Mă sufoc!”

„În oraș doar o săptămână”. Acesta este modul în care românii folosesc site-urile legale pentru adulți pentru a-și vinde victimele.

Ofițerii superiori de la Agenția Națională pentru Criminalitate (NCA) spun că site-uri precum Vivastreet și Adultwork pot ajuta la menținerea femeilor în afara străzii și în siguranță. Însă, Rob Richardson, șeful Unității moderne de sclavie și trafic de persoane a NCA, a declarat că site-urile sunt utilizate pe scară largă pentru bandele, cei mai mulți români, care își aduc victimele din țară și le obligă să-și vândă trupurile pentru activități sexuale.

Prostituția nu este ilegală în Marea Britanie, dar unele activități conexe sunt scoase în afara legii, cum ar fi solicitarea într-un loc public și proxenetismul. Este, totodată, ilegal să forțezi oamenii să se prostitueze - sau să plătești pentru sex cu o victimă a traficului.

 

„Este foarte dificil pentru noi să identificăm ce reclame provin din rețele ilegale”

 

Jess Harrison, manager de operațiuni al unității NCA, a declarat: „Este destul de obișnuit (n.r. - ca bandele să folosească site-urile) pentru că așa vor face publicitate majoritatea lucrătorilor sexuali legali și, de asemenea, pentru că face publicitate pe piața de masă”.

Dar nu este ușor să se stabilească ce reclame sunt pentru lucrătorii sexuali legitimi și care sunt pentru victimele traficului.

„De multe ori acești indivizi sunt deștepți și fac foarte multe reclame similare - dacă nu identice - cu cele ale utilizatorilor legitimi ai ASW-urilor", a spus Harrison.

„Lucrătorii sexuali legali vor face publicitate și, de cele mai multe ori, aș spune că 99% din timp, un grup de criminalitate organizată care face publicitate unei victime a exploatării va imita acest lucru. Deci, din perspectiva aplicării legii, este foarte dificil pentru noi să identificăm ce reclame provin din rețele ilegale și potențiale de trafic”.

 

25.000 de lire sterline pe reclame

 


Poliția din Lancashire, una dintre cele mai reușite forțe în combaterea sclaviei moderne, a spulberat o serie de rețele de trafic în ultimii ani.

Detaliile unei operațiuni au fost dezvăluite în timpul unei anchete parlamentare cu privire la prostituție, despre care s-a spus că ofițerii au descoperit că un bărbat investigat a cheltuit atât de mulți bani plasând reclame pe Vivastreet - 25.000 de lire sterline - site-ul chiar i-a dat propriul cont de manager.

După ce au vizitat un bordel suspect, detectivii și-au dat seama că escrocii încărcau carduri de credit preplătite cu numerar în Preston, Lancashire, înainte de a le folosi pentru a cumpăra reclame pe Vivastreet, care a fost lansată în 2004.

 

Româncă: „Mă simt tristă și obosită”

 

O victimă româncă, care a fost adusă în Marea Britanie crezând că are o relație cu răpitorul ei, a scris în jurnalul ei, găsit de polițiști: „Mă simt tristă și obosită, bolnavă și fragilă. Simt că mă sufoc. Am nevoie de ajutor pentru a trece prin asta și vreau putere. Brațele mele sunt grele și picioarele mele amorțite. Mă doare capul și se înrăutățește când mă gândesc la toate femeile din jurul lui”. 

Și la sfârșitul anului trecut, autoritățile au spus că tinerele românce au fost mutate din oraș în oraș de către o bandă, care le-a pus spre vânzare pe Vivastreet ca „noi în oraș”, cu una vândută ca „Bella din Blackpool” într-o săptămână și „Kathy în Whitehaven”.

 

„Cazurile de trafic sexual din Lancashire sunt în principal românești”

 

Banda de români a fost destructurată, cinci bărbați și o femeie.

Sgt. Stu Peall, de la Echipa de Exploatare a Poliției Lancashire, a declarat că banda a folosit femeile ca „nimic altceva decât o marfă”, fără a ține cont de bunăstarea lor sau de drepturile omului.

El a declarat echipei JPIMedia Investigations: „Cazurile de trafic sexual din Lancashire sunt în principal românești, dar vedem o creștere a bordelurilor maghiare, pe care Poliția din Manchester a văzut-o de ani de zile. În esență, nord-vestul este foarte popular pentru înființarea unui bordel, unul din cauza unor astfel de locuințe ieftine și două din cauza unei baze masive de clienți, după studiile noastre. Traficul sexual este un model de afaceri, iar cu cât puteți adăuga mai multe femei la cazare ieftină, cu atât puteți câștiga mai mulți bani”.

El a continuat: „Într-una din operațiunile pe care le-am făcut, avocatul a făcut referire la faptul că Vivastreet este aproape ca un showroom auto, în sensul că pariorii care folosesc aceste fete își doresc fete diferite de fiecare dată. Așadar, fetele sunt mutate prin țară. Am ales tipul nostru principal să supravegheze mutarea fetelor de la Northampton la Blackburn și, pe măsură ce erau mutate, profilurile lor erau activate pe Vivastreet, ceea ce în mod clar nu erau ele. Erau în spatele unei mașini și profilurile lor erau făcute în Blackburn. Este foarte multă crimă organizată”.

 

Vivastreet și Adultwork, „cheia” modelului de afaceri al grupurilor de crimă organizată

 

Raportul ulterior al anchetei parlamentare a declarat că site-urile web precum Vivastreet și Adultwork sunt „cheia” modelului de afaceri al grupurilor de crimă organizată care domină comerțul sexual din afara Marii Britanii.

„Ele oferă o modalitate rapidă și ușoară pentru traficanți de a se conecta cu bărbați din toată țara care sunt dispuși să plătească pentru a avea acces sexual la corpul unei femei”, a conchis acesta.

„Orice noțiune conform căreia site-urile web ale prostituției introduc „siguranță” în comerțul sexual, făcând vizibile achizițiile, este o eroare periculoasă și înșelătoare. Ascund exploatarea sexuală la vedere. Site-urile web contribuie semnificativ la ușurința și amploarea traficului sexual”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel