Anglia. E oficial! A treia doză de vaccin anti Covid devine necesară

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Anglia va administra a treia doză de vaccin anti Covid
Anglia va administra a treia doză de vaccin anti Covid

Guvernul din Anglia vrea să vaccineze populația cu a treia doză anti Covid. Premierul Boris Johnson nu vrea să mai doneze doze de vaccin altor țări.

Britanicii ar putea fi vaccinați anti-Covid cu a treia doză. Măsura ar putea fi pusă în aplicare de Guvernul de la Londra, îngrijorată de înmulțirea numărului celor infectați cu noul coronavirus. 

Astfel, pentru a evita cheltuielile cu alte doze de vaccin, premierul Boris Johnson vrea să stopeze donația dozelor către alte state.

"  Ar trebui să întrerupem program de vaccinare cu doza a treia pentru bătrâni şi persoane vulnerabile în ţara asta? M-am uitat la dovezile despre ce poate face această doză, la protecţia suplimentară pe care o poate asigura oamenilor, şi trebuie să spun că eu cred că asta trebuie să fie prioritatea noastră şi vom continua să facem asta", a explicat Boris Johnson, potrivit dpa.

Cum se va desfășura vaccinarea anti Covid în Anglia 

 

Cea de-a  treia doză de vaccin ar putea beneficia  persoanele de 50 de ani şi peste, cele care locuiesc şi lucrează în centre de îngrijire pentru bătrâni şi lucrătorii din domeniile sanitar şi social.

Totodată, orice persoană  considerată vulnerabilă din punct de vedere medical, precum şi oricine cu vârsta între 16 şi 65 de ani dintr-un grup cu risc de COVID-19 sunt de asemenea eligibile, precizează sursa menționată.

În Marea Britanie, varianta Delta a virusului Covid au dublat cazurile care necesită spitalizare, spun oficialii Guvernului din Londra.

Autoritățile britanice au raportat 32.548 de cazuri de Covid-19. În ultimele şapte zile au fost înregistrate 192.902 cazuri, o creştere cu 43% (57.828 de cazuri) faţă de săptămâna trecută.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel