Anglia. Consilier britanic, mort în urma sechelelor atacului comis de un român. Soția sa a fost ucisă pe loc atunci

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un consilier în vârstă de 88 de ani, atacat într-un incident violent la domiciliul său, a murit în mod tragic, a anunțat poliția britanică. Soția sa a fost "ucisă" pe loc într-un "raid oribil" la domiciliu. Atacul a fost dat de un român. Bărbatul este arestat iar procesul său urmează să înceapă luna viitoare. 

Ken Walker a fost victima unui "atac oribil" alături de soția sa, Freda Walker, în vârstă de 86 de ani, pe 14 ianuarie anul acesta. Bărbatul, în vârstă de 88 de ani, a fost găsit grav rănit alături de soția sa Freda, care a fost găsită moartă în locuința lor din Station Road, Langwith Junction, Derbyshire.

Vasile Culea, în vârstă de 33 de ani, a fost acuzat de uciderea doamnei Walker și de tentativa de omor a domnului Walker. Românul a pledat nevinovat pentru ambele acuzații la un prim termen. Cetățeanul român va fi judecat pe 4 octombrie, după ce a negat crima și tentativa de crimă la Derby Crown Court în martie, potrivit BBC.

Anglia. Consilier britanic, mort în urma sechelelor atacului comis de un român



Poliția din Derbyshire a declarat că domnul Walker a murit luni în spital, cauza morții sale nefiind încă cunoscutâ, urmand a se stabili dacă acesta a murit din cauza rănilor suferite în urma atacului.

Serviciile de urgență au fost chemate la locuința cuplului după ce un vecin a dat alarma și a găsit-o pe Freda moartă și pe Ken grav rănit. Poliția a declarat că cei doi soți au suferit răni "îngrozitoare" în atacul pe care l-a descris ca fiind "un act oribil de lașitate".

Ken a servit în consiliile districtului Bolsover și ale orașului Shirebrook timp de mai mulți ani înainte de a se retrage în 2019. A fost de asemenea director de școală.

Soția sa a fost ucisă pe loc atunci

 

O anchetă privind moartea Fredei, desfășurată în februarie, a constatat că aceasta a murit din cauza rănilor la cap și a unei obstrucții a căilor respiratorii.

Un purtător de cuvânt al poliției din Derbyshire a declarat: "Ken Walker, soțul presupusei victime a crimei Freda Walker, a murit. Cuplul a fost găsit de un vecin îngrijorat sâmbătă, 15 ianuarie, la ora 9 dimineața, în casa lor din Station Road, Langwith Junction. Freda, în vârstă de 86 de ani, a fost declarată moartă la fața locului, în timp ce Ken a fost găsit cu răni grave care au necesitat spitalizarea. Familia sa este conștientă și gândurile noastre sunt alături de ei, de prietenii săi și de comunitatea Langwith Junction pe care a servit-o în calitate de consilier, în aceste momente."

 

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel