Angajații din Parlament șantajează guvernul în prag de alegeri. Vor salarii mai mari

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Este protest la parlament. Angajații instituției sunt nemulțimiți de măririle salariale primite. 

Angajații bugetari forțează mâna politicienilor aflați la putere, în prag de alegeri. A venit rândul angajaților din Parlamentul României să protesteze, chiar dacă Guvernul a decis să le mărească salariile. 

Aceștia consideră însă că o mărire de 10% este prea puțin. Ei cer majorări salariale de până la 20%. Astfel, angajații s-au strâns în foaierul de la Senat și afișează bannere prin care cer lefuri mărite peste cele deja adoptate de guvern.

Este însă greu de crezut că acest protest va avea un efect. Guvernanții au trimis deja că aceasta este anvelopa maximă de măriri salariale, alte majorări având efectul de a mări și mai mult deficitul economic al României. Mai pe scurt, premierul Ciolacu le-a transmis că nu mai sunt bani pentru alte măriri salariale.

Reamintim că în 2024 au avut loc mai multe proteste prin care s-au cerut măriri salariale. Ultimii care au manifestat au fost angajații din muzee care au amenințat cu blocarea evenimentului "noaptea muzeelor".

Măriri salariale pentru bugetari. Ciolacu: Atât putem

 

Guvernul a decis să adopte o ordonanță de urgență prin care mai multe categorii de bugetari vor primi o mărire salarială cumulată de 10% față de salariul din decembrie 2023. 

"Am venit cu 5%, după o execuţie şi după o discuţie cu domnul ministru al Finanţelor, am hotărât într-o anvelopă de 1,2 miliarde de lei, având venituri mai mari cu aproape 25 de miliarde de lei, în primele luni faţă de anul trecut, în primul trimestru. Am zis: domne', ne putem permite, astfel încât să acoperim totuşi din inflaţie şi să rămână totuşi o creştere a nivelului de trai, cu toate că am ajuns la o inflaţie cu o singură cifră - e 5,8 parcă şi este în descreştere, lucru evident, să încurajăm, cum e şi normal, fiindcă noi am avut creştere economică în acest moment numai pe investiţii, să fie creştere economică, cum e şi normal, şi pe consum, da. Şi am zis: domne', atât putem noi," a spus Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel