Andrei Caramitru: "Românii din Italia o s-o ducă mai rău decât românu' mediu din țară" 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Andrei Caramitru susține că Italia este în decădere și românii care trăiesc acolo vor ajunge să trăiască mai rău decât românii de condiție medie rămași în țară. 

"La ce perspective economice si politice are Italia (epicentrul crizei din zona euro acolo este) - exista o singura certitudine. Milionul de români de acolo o sa ajungă sa o ducă muuult mai rău decât românul mediu din România in cel mult 2 ani. Acuma hai iar cu hate ca nu e așa si că scoli spitale drumuri etc. Va mințiți singuri ăia care stati acolo," a scris Andrei Caramitru pe Facebook. 

Nu este prima postarea controversată pe care Andrei Caramitru a făcut-o la adresa nivelului de trai al românilor plecați peste hotare, în diaspora apropiată. 

 

"Cea mai mare frustrare acumulata in societatea noastra e la cei din diaspora care au plecat acum vreo 10-20 de ani. Mulți, foarte mulți acolo sunt supărați rău de tot pe viața, refuza realitatea si trăiesc o oarecare dramă personală. De asta AUR are o cota așa de mare in diaspora. Motivul e simplu de înțeles. Când ei au plecat, in România făceai cu chiu cu vai 300 de EUR pe lună. Ei au plecat la 1000-1500 EUR pe lună - valurile inițiale spre Italia si Spania. Cu banii astia ești sub medie in Italia sau Spania, dar atunci erai super bogat față de oricine in România," scria  Andrei Caramitru în urmă cu o lună. 

Caramitru: "Astea-s salariile în România"

 

"Ajutai familia cât erai plecat; in vacante veneai aici si toti cădeau pe spate ce te-ai ajuns in străinătate, ce bogat ești. Aveai deci si ”meaning” si te simțeai si rasplatit de privirile invidioase sau admirative ale celorlalti rămași aici. Bun. Fast forward 2022. Bucuresti de exemplu. Nu vorbim de IT-isi sau șefi de firme, vorbim de oameni simpli. Câștigurile reale sunt așa :- casiera la Lidl : 800 EUR net in mână (cu tichete de masa cu tot). Un sef de raion ceva pe acolo - 1300-1800 EUR net pe lună. - sofer Uber sau curier glovo. 800-1500 EUR in funcție de cât muncește, câte ore bagă pe lună. - femeie de serviciu care își face treaba f bine - 300-350 lei pe zi. Adica pe luna 1300-1600 EUR net- electrician care se pricepe - 300 de lei pe intervenție (cu dus întors si munca efectivă vine 100 lei pe oră). Adica 3300 eur net pe luna daca lucrează full, real probabil in jur de 2500 EUR net cam așa - chelner sau frizer - 1000-1500 EUR (cu tips cu tot).

Bun. Revenim la sărmanii din diaspora italiana sau spaniola. Pai ei câștiga MAI PUȚIN acolo decât aici, acolo e mai scump de fapt, si mai au si de a face cu rasisme si alte chestii neplăcute. Reacția normala si o vedeți pe Facebook inclusiv aici pe pagina e așa :- e dezastru in România. TREBUIE sa fie dezastru, e esențial asta, altfel eu ce caut aici in străinătățuri? Poate am făcut o alegere tâmpită si asta nu e posibil !!!! Deci in România se moare de foame, știu ei de aici dintr-un sat de lângă Roma. - toti care fac bani in România, TOTI, TREBUIE sa aiba ceva cu politica, au furat ei ceva de undeva. Altfel nu se poate !!!!!!!" mai scrie Caramitru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel