Andrei Caramitru EXPLICĂ cum FUNCȚIONEAZĂ „FURTUL din ÎNVĂȚĂMÂNT”

Andrei Caramitru, membru USR, a explicat cum educația „este o zona mică de furt pentru PSD/ALDE”. Acesta susține că mecanismul i-a fost explicat de un fost ministru al învățământului și oferă soluții pentru organizarea educației.

„FURTUL DIN ÎNVĂȚĂMÂNT - CUM FUNCȚIONEAZĂ

Educația este o zona mică de furt pentru PSD/ALDE. Doar vreo 200m EUR (era mult mai mare in epoca fabricilor de diplome). Miliardele se fură prin transport (PNDL - despre care am scris), sănătate (CNAS), ANAF. O să le iau pe rând în următoarele săptămâni. Însă pentru cei 200m EUR sistemul de educație este distrus, și viitorul nostru cu el.

Care e mecanismul in scoli și licee? Mi-a fost explicat de un fost ministru al învățămăntului. Cărțile auxiliare și inspectorii:
- ministerul decide o lista de auxiliare "aprobate". Cu șpăgi consistente și oameni in minister impuși de mafia cărților
- Inspectorii sunt numiți politic, la fel directorii de scoli (decizia e luată la partid direct, chiar la nivel de comună)
- Inspectorii primesc o "cotă" impusă pe școală. Pun presiune pe directorii școlii care dau cotele mai departe la profesori care cer elevilor să le cumpere
- Pentru inspectori și directorii de școli, educația copiilor nu contează. Contează doar cota de bani colectați.

Citește și Andrei Caramitru: „PSD/ALDE mă au în vizor. Dacă e război - război sa fie!!!"

De ce nu fac totuși și investitii în școli, măcar sa construiască WC-uri (peste 2400 scoli au încă toaletele in curte - în 2019)? Pentru că nu pot fura organizat din asta :
- Școlile sunt doar câte una pe comuna. Investitia este foarte mica (câteva mii de EUR pe școală), și nu poate fi făcută decât de o firma locală
- Firmele locale de tipul TelDrum și patronii lor politici se concentrează pe drumuri prin PNDL (milioane de EUR), nu ii interesează contractele mici in scoli.

Ce trebuie făcut ? Înainte sa vorbim de organizarea educației, trebuie sa resetam sistemul de decizii. Și nu e greu deloc :
- Inspectorii trebuie eliminați din sistem. Total. Sunt un instrument de control politic de la centru și de gestiune a banilor negri
- Școlile trebuie gestionate de comunitățile locale - dar nu de primarul politic ! Ci de un Board școlar compus din aleși ai profesorilor, parintilor, elevilor . Board-ul decide directorul, bugetul / investitiile și planul de educatie. Dacă e nevoie de bani pentru investiții primăria să ii aloce, însă nu controlează cum se cheltuiesc banii (Board-ul școlii are responsabilitatea asta).

Citește și Andrei Caramitru despre cazul Kovesi: „Jigodiilor!!!"

#VăVedem
#USReparăDupăPSD”, a scris Caramitru pe Facebook.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

4 mar 2021, 07:13 in Știri
Horoscop, joi, 4 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy